Fedezd fel a specialty kávé világát magyar kávépörkölőnktől! Kóstold meg a One Eleven Roastery filter és eszpresszó pörkölési stílusait – baristáink kedvencei most elérhetőek!

Barista blog

Szept 05
One Eleven 2024.09.05 15:22

Zabtej Összehasonlítás – Melyik a Legjobb Kávékészítéshez?

Az elmúlt években a növényi tej, különösen a zabtej, egyre nagyobb népszerűségre tett szert a kávékészítés világában. Akár laktózérzékenység, vegán életmód, vagy egyszerűen a különleges ízek iránti érdeklődés miatt, a zabtej remek alternatíva a hagyományos tej helyett. De melyik zabtej működik a legjobban a specialty kávékészítés során? Molnár Attila, a one eleven roastery alapítója, elkészítette az alábbi videót, amelyben részletesen összehasonlítja a különböző zabtejeket, hogy segítsen megtalálni a legjobbat!

Részletek
Aug 31
One Eleven 2024.08.31 15:01

Az utóbbi években egyre több ember keres alternatívát a hagyományos tejtermékek helyett. Legyen szó egészségügyi okokról, laktózérzékenységről, vagy egyszerűen az állati eredetű termékek csökkentéséről, a növényi tej remek választás lehet. De vajon melyik növényi tej az ideális a specialty kávé elkészítéséhez, és milyen különbségek vannak az egyes fajták között? Nézzük meg közelebbről a zab, mandula, szója és rizs tejeket!

Részletek
Szept 03
One Eleven 2024.09.03 10:00

A hideg téli napokon nincs is jobb, mint egy bögre gőzölgő forró csokoládé, amely melegséggel és kényeztetéssel tölti el a szívünket. A forró csokoládé por pedig lehetővé teszi, hogy pillanatok alatt elkészítsd ezt a finomságot otthon, anélkül, hogy lemondanál a gazdag ízről és a krémes textúráról. Ebben a cikkben bemutatjuk a forró csokoládé por előnyeit, néhány kreatív felhasználási ötletet, és megosztunk egy egyszerű receptet, amely garantáltan feldobja a napodat.

Részletek
Szept 01
One Eleven 2024.09.01 11:30

A kávépiac folyamatosan növekszik, és egyre több cég fedezi fel a saját márkás kávé pörkölés előnyeit. A bérpörkölés, más néven privat label vagy white label szolgáltatás lehetőséget nyújt a vállalkozások számára, hogy saját márkanevük alatt kínáljanak prémium minőségű kávét, anélkül, hogy maguknak kellene kialakítaniuk a pörkölési infrastruktúrát. A One Eleven Roastery ebben a folyamatban segít, biztosítva a kiváló minőséget és az egyedi igények kielégítését. Ebben a cikkben bemutatjuk, miért érdemes saját márkás kávét pörköltetni, és hogyan járul hozzá a One Eleven Roastery a cégek sikeréhez.

Részletek
Aug 31
One Eleven 2024.08.31 11:27

Az egészséges életmód egyre népszerűbbé válik világszerte, és ennek központjában gyakran találjuk a különböző természetes alapanyagokat. Az egyik ilyen csodálatos természetes termék, amely az utóbbi években nagy figyelmet kapott, a matcha tea por. De mi is valójában a matcha, és miért olyan különleges? Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a matcha tea por jótékony hatásait, valamint megosztunk néhány tippet, hogyan használhatod fel a mindennapokban.

Részletek
Aug 29
One Eleven 2024.08.29 11:09

Az elmúlt években a kávéfogyasztás kultúrája új magasságokba emelkedett, és ennek középpontjában a specialty kávé áll. A specialty kávé több, mint egy egyszerű ital; ez egy élmény, amely magában foglalja a minőségi alapanyagokat, a precíz elkészítést, és a gazdag ízvilágot. Ebben a cikkben bemutatjuk, mi is az a specialty kávé, miért különleges, és hogyan élvezheted a legjobban ezt a kivételes italt a mindennapjaidban.

Részletek
Aug 27
One Eleven 2024.08.27 16:41

Milyen a jó Chai?

Az indiai chai tea világszerte híres fűszeres és aromás ízéről, amely minden kortyban melegséget és kényeztetést nyújt. A chai tea por, amely a tradicionális chai teák gyors és egyszerű elkészítését teszi lehetővé, egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ebben a cikkben bemutatjuk a chai por előnyeit, egészségügyi hatásait, és tippeket adunk a kreatív felhasználására a mindennapi életben.

Részletek