Barista blog

Las Lajas Black Diamond egy igazi Fekete gyémánt.

One Eleven
One Eleven
2021.10.30 21:58
Las Lajas Black Diamond egy igazi Fekete gyémánt.

Tudtad-e?



Hogy tanusított Biogazdaságból származik, ami mellett legjobb minőségű kávé kávék közé tartozik világszerte?

 

 

 

 

 

Dona Francisca és Don Oscar Chacon, a Las Lajas mikrogazdaság harmadik generációs kávégyártók, a Poas vulkán lejtőin, Alajuela-ban. Gazdaságaikat nagyszüleiktől örökölték, akik elsők között dolgoztak fel kiváló minőségű Mézeket és természetes hozzávalókat Közép-Amerikában.

Az organikus kávé Costa Ricában szinte nem létezik, és ezzel a kaliberű feldolgozással egyedülállóvá teszi
Hisznek a környezet megőrzésében, ezért ökológiai lábnyomukat minél jobban próbálják csökkenteni, hogy minél természet barátabb és ezzel természetesebb kávébabokat termesszenek.
A Las Lajas feldolgozza a családi gazdaságukból származó kávét; birtokukat a legmodernebb termelői techniológiákkal látták el, ahol különböző, innovatív módon dolgozzák fel a kávét. A betakarítás során Francisca megméri a cseresznye Brix-értékét az optimális érési fok meghatározásához. A betakarítás akkor kezdődik, amikor a Brix-érték körülbelül 22°. A Brix-méréssel történő betakarítás azért is hasznos, mert az újabb fajták időnként különböző színűek lesznek: A refraktométer használata elősegíti a termés állandó érettségi szintjének megőrzését, ami kritikus fontosságú a kiváló minőségű natúr és honey feldolgozású tételek termesztésénél.

 

 

 

Feldolgozási mód


Ezt a micro / nanolotot a család különös gonddal és szeretettel gondozza. A Kenya SL 28-at nagyon későn

 szüretelik, kézzel szedik és gondosan, friss forrásvízzel mossák le. Ezután körülbelül 7 napig napon szárít

ják. Majd további 30 napig fermentálják nagyon speciális, szabályozott hőmérsékletű, árnyékolt ágyakon, ún. "black diamond" eljárással. A bab 11 százalékos víztartalmának elérésekor, ismételten melegítés és hűtés követi. Ez a folyamat rendkívül munkaigényes, de a befektetett munka megtérül, mert összehasonlíthatatlan ízélményt eredményez.

Próbáld ki te is!