
Jöhet egy jeges, kávés koktél?
Ahogy kisütött a nap, azonnal elővettük a cold brew készítő eszközöket, mert ehhez az időhöz nagyon passzol a cold brew. Lépjünk túl bátran a gin tonic kávés változatain (bár imádjuk azokat is), készüljön most valami még izgalmasabb!
Attila magabiztosan mozog a koktélok és signature italok világában, folyamatosan új receptúrákon töri a fejét. Most két bevált receptet ajánlunk a repertoárból. Mindkettőhöz szükség lesz a Hario cold brew készítőjére, amit mostantól nem is nagyon kell elpakolni, mert egész nyáron jó szolgálatunkra lesz!
Cascara gin tonic
A cascara gin tonic jól ötvözi a cascara (szárított kávécseresznye tea) enyhén gyümölcsös ízvilágát a gin tonic klasszikus fanyarabb, üdítő karakterével. Szuper választás, ha szereted a klasszikusokat egy kis twisttel. Rengeteg további variációt tudsz elkészíteni, ha más típusú tonikkal és ginnel készíted el.
Hozzávalók:
- 40 ml gin
- 100 ml tonik
- 60 ml erősebb cascara tea (lehűtve)
- Jég
- Díszítéshez: narancshéj, szárított narancskarika vagy rozmaring
Elkészítés:
- Tölts meg egy nagyobb poharat jéggel!
- Öntsd rá a gint, majd a tonikot
- Húzd fel az italt a cascaraval
- Díszítsd ízlés szerint! (pl. narancshéjjal vagy egy ág rozmaringgal)
Cold brew punch
Rengeteg receptet végipróbáltunk, mire megtaláltuk a nekünk leginkább tetsző édes változatot. Az italban jól keverednek a cold brew lágy, gyümölcsös-savas jegyei a rummal és mindezt a citrusok fanyarsága hozza tökéletes egyensúlyba. Itt is végtelen számú változatot lehet elkészíteni, a gyümölcsökkel és a rum típusával is lehet kísérletezni.
Hozzávalók:
- 30 ml rum
- 40 ml barnacukor szirup
- 10 ml friss citromlé
- 10 ml frissen facsart narancslé
- 100 ml cold brew
Elkészítés:
- Egy nagyobb pohárban keverd össze jégen a cold brew-t, a rumot, a citrusleveket és a barnacukor szirupot!
- Keverd össze kanállal
- Tálaláskor narancskarikával és áfonyával díszítsd!