Rólunk

 

 

 

One Eleven kávépörkölő és barista oktató iskola

ALKOTÁS

A One Eleven nem csupán egy specialty kávépörkölő, hanem egy egyedi koncepció, kreatív tudással és őszinte szakmai hitvallással ötvözve.

Hisszük, hogy erősségünk az ízekkel és emberekkel való kapcsolatunkban rejlik, ami a legjobb kombináció a tökéletes kávé megalkotásához.

A  single origin kávéinkon túl 111 koncepció megalkotására, vagyis 111 olyan specialty kávé pörkölésére vagyunk hivatottak, 111 személy vagy “gasztro” partner részére, akinek a munkássága és eredményei előtt tisztelgünk.  A koncepció maga a kreatív együttműködés, mely folyamatnak a végeredménye egy közösen megálmodott kávé, ami egy közös üzenetet, hitvallást is hordoz magában.

KI – MIT – MIKOR – HOL – MIÉRT?

Attila partnereink részére a szakmai konzulens, illetve kiemelt projektek ötletgazdája és projektmenedzsere nem csak Magyarországon.

Ezen kívül Attila a Head Roasterünk és az Education Department vezetője is.

Kata, mint üzleti és marketing tanácsadó fontos szerepet tölt be a márkaépítésben, a kommunikáció illetve az üzletstratégia kialakításában.

One Eleven kávépörkölő és barista oktató iskola

MOLNÁR ATTILA

Attila a szakmai vezetőnk és kreatív ötletgazdánk. Már 15 éve élete és hivatása a kávé.

 

Pályafutását baristaként kezdte, az évek során a szakmai ranglétra számos fokát végigjárta. Már karrierje elején indult a magyar barista bajnokságon (HBC- Hungarian Barista Championship) és egy év elteltével a világbajnokságra is kijutott (WBC – World Barista Championship). Attila négyszer szerezte meg a magyar bajnoki címet (2008, 2009, 2010, 2012), ám az élete nagy fordulatot akkor vett, amikor 2009-ben, Atlantában a világbajnokságon döntős helyezést ért el. Magyar versenyző azelőtt és azóta sem jutott a barista világbajnokság döntőjébe.Azóta Attila több szakmai lehetőséget is kapott, és mai napig aktív és ismert résztvevője a nemzetközi kávés életnek.

 

Miután abbahagyta a versenyzést, részt vett számos verseny zsűrizésében, érzékszervi bíraként is. Mivel hasznos tudást és tapasztalatot szerzett a versenyzéssel, megnyitotta saját oktatótermét Budapesten, ahol hobbi és professzionális baristák ismerkedhettek meg a specialty kávé világával. Az akkoriban még kicsinek számító, budapesti specialty közösség kedvelt helyszínévé vált, így számos közösségi programnak adott helyet. A nagy érdeklődésre való tekintettel 2012 nyarán nyitotta meg saját kávézóját, a Tamp and Pull Espresso Bart, amely az első specialty kávézók egyike volt akkoriban Budapesten. A siker ennél a projektnél sem maradt el, hiszen a Tamp and Pullt azóta is számos külföldi és hazai sajtó méltatta (pl. CNN és a The Guardian online ajánlása). A Czuczor utcai egység háromszor nyerte el a legjobb magyar kávézó címet (Dining Guide), de több toplistán is szerepel évről-évre. A siker titka szerintünk a hitvallásunkban rejlik, miszerint a lényeg a kávé, a barista és a szakértelem.

2011-ben Attila lett az angol Has Bean márka magyarországi forgalmazója, mely a magyar kávéforradalom egyik fontos szereplőjének bizonyul. A barátság Steven Leightonnal, a Has Bean tulajdonosával záloga a mai napig sikeres üzleti kapcsolatunknak. Attila ma már olasz Victoria Arduino (Nuova Simonelli) eszpresszó gépnek is az itthoni képviselője, így a pörkölő indításával A-tól Z-ig el tudja látni partnereit professzionális eszközökkel, saját specialty kávéval és szaktudással. Attila emellett több, mint 5 éve nagyobb hazai és nemzetközi vállalatok, illetve márkák szaktanácsadását is végzi.

Attilát a Forbes magazin egy 2017-es különkiadásában azon személyek közé sorolta, akik “Budapestet a világ legjobb városává tették”.

One Eleven kávépörkölő és barista oktató iskola

CSESZNÁK KATAKata irányítja a pörkölő marketing kommunikációját. 2005 óta szakmai pályafutása és privát szenvedélye által is több ponton kapcsolódott a gasztronómiához. Munkája során több kiemelkedő, prémium márkát is menedzselt (pl.: Monin, Costa Coffee és a Tamp and Pull kávézók)