Explore the world of specialty coffee with our Hungarian coffee roastery! Taste the filter and espresso roast styles from One Eleven Roastery—our baristas' favorites are now available!

Karuthi PB kenyai specialty szemes arabica kávé 200g

Article No.: 
OE124F

PEABERRY - GYÖNGYKÁVÉ

Ország: Kenya

Régió: Nyeri

Szövetkezett: Othaya Farmers' Cooperative Society Limited

Termelők száma: 378

Tengerszint feleti magaság: 1475m

Fajta variáns: Ruiru 11, Batian

Feldolgozási mód: nedves eljárás (mosott)

Ültetvény talaj: vörös vulkánikus talaj ami foszforban gazdag

Véleményünk szerint: Málna, barack, tejcsoki

In stock
Packaging:
Roasting profile:
Country:
13
Unit price: 65 €/Kg
Kedvezményeket keres?
Details

A szövetkezetről

Az Othaya Farmers Cooperative Society Limited körülbelül 150km-re északra található Nairobi városától, Nyeri megyében, az Othaya városban, a Nyeri-hegy, a Naromoru és az Aberdare-hegység között, körülbelül 1820 méters tengerszint feletti magasságban. 

A szövetkezetet 1956-ban jegyezték be, kezdetben 250 gazdával. Jelenleg a szövetkezetnek 17 gyára van és összesen 11 000 kisüzemi gazdát tömörít.

A szövetkezetnek kávécsemete-ültetvényei 17 kávéfeldolgozó üzeme és boltjai vannak, minden gyárnál a mezőgazdasági inputok biztosításásra. A szövetkezet részvényeladások révén szerzett pénzügyi forrásokkal működteti a gyárakat.

Az Európai Unió az Othaya Farmers Cooperative Society-vel együttműködésben, a Coffee Research Foundation (CRF) irányításával indított kezdeményezést a kávétermelés minőségének javítása és új fajták bevezetése céljából, mint a Ruiru 11 és Batian. Az Othaya Farmers Cooperative Society több mint 11 000 gazdát szolgál ki palántákkal és együttmüködik más gazdákkal Nyeri megyében, valamint a Murang'a , Kirinyaga és Kiambu szomszédos megyéiben is, hogy a palántákat szélesebb körben elérhetővé tegye.

Feldolgozás

Először az érett cseresznyéket kézzel szüretelik,majd a feldolgozó-állomásra szállítják, ahol a gyümölcsöket szétválasztják az éretlen vagy hibás szemektől egy forgódobos tarály segítségével. Az érett cseresznyéknél a héját eltávolítjuk a magokról. Ezután következik a hántolási fázis ahol a héját eltávolítják.

A magok egy csatornán keresztül egy nagy víztartályba kerülnek. Ha bármelyik mag a víz felszínére emelkedik, azt eltávolítják, a többit pedig a vízben hagyják körülbelül 18-24 órán át. A fermentáció különböző tényezők- például a hőmérséklet és a helyi körülmények hatására megy végbe. A magban található enzimek lebontják a nyálkás réteget (mucilage).

Ezután a magokat szabadban, lassan szárítják 2-3 hét alatt, amíg a nedvességtartalmuk 10-12%-ra csökken. Ebben a szakaszban a magokat gyakran forgatják az egyenletes szárítás érdekében. A szárított magokat végül egy száraz malomba dolgozzák fel, hogy eltávolítsák az utolsó réteget is, amit pergamenrétegnek neveznek.

 

Info
Roasting profile:
Filter
Weight:
200 g/pcs
Csomagajánlatok
Similar products
Karuthi PB kenyai specialty szemes arabica kávé 200g
Karuthi PB kenyai specialty szemes arabica kávé 200g
13