Összetevők: Nádcukor, maltodextrin, organikus gazdaságból származó matcha zöldtea por, fűszerkeverék, kókuszvirág cukor, inulin, só
Elkészítési javaslat: Keverj el egy teáskanál (5-7g) matcha keveréket 200ml forró, gőzölt tejben vagy növényi italban.
Nem tartalmaz pálmaolajat, színezékeket vagy aromákat.
100%-ban vegán.
Mi az a matcha latte?
A matcha latte egy matcha porból, vízből, valamint állati vagy növényi tejből készült habos és krémes állagú ital.
A matcha eredete
A matcha eredetileg Kínából származik, de ma már szinte kizárólag Japánhoz kötik, és állítólag Myoan Eisai zen buddhista szerzetes hozta be Japánba a 12. században. A matcha maga egy zöld tea, amelyet árnyékos helyen termesztenek.
A matcha a hagyományos japán teák egyik legkülönlegesebb változata. Egyedisége abban rejlik, hogy nem egyszerűen leforrázott tealevelekből készül, hanem a teljes levelet finom porrá őrölve fogyasztják el. Ez azt jelenti, hogy minden tápanyagot, antioxidánst és hatóanyagot közvetlenül vihetünk be a szervezetünkbe.
A teanövényt, amelyet a matcha latte készítése során is használnak, a 2. és 3. szüretkor nyerünk a közvetlen napfénytől kifejezetten árnyékolt teanövényekből nevelik, hogy magasabb klorofilltartalma legyen. Ez az eljárás nemcsak az élénkzöld színt eredményez, hanem növeli a tea L-theanin tartalmát is.
Az L-theanin egyszerre nyugtató és éberséget fokozó hatása van. Ennek oka az, hogy az L-theanin nem nyugtató hatású vegyület, hanem inkább egyfajta kiegyensúlyozó szerepet tölt be az agyban. A matcha fogyasztása a Japán kultúra szerves része, és a mentális tisztaság, nyugalom és egészség megőrzésének italaként is tekintenek rá.