Elkészítési javaslat: elkészíthető bármilyen tea készítővel vagy frenchpresszel.
Recept: 18 gramm Sonora Cascarát 0.3 liter, 92-96 Celsius-fokos vízben 4 percig áztasd.
A farmról
A Hacienda Sonora farm a Poas vulkán lábánál fekszik. A farm 100%-ban megújuló energiával működik, melyet vízerőművek biztosítanak. Ellátja a nedves és száraz malmokat, ingyenes áramot biztosít mindenki, aki a farmon él és dolgozik.
Termesztés
A gazdaság körülbelül 100 hektár, amiből 45 hektáron árnyékolt kávétermesztés folyik. A kávénövények közé egzotikus fákat és más őshonos növényeket ültettek. Ez a biodiverzitás tápanyagokban gazdag egészséges talajt biztosít. 20 hektáron cukornád található, amelyet Hacienda Sonora földjén több mint 150 éve termesztenek. A fennmaradó területből 35 hektáron vad erdőrezervátum működik.
Szüret és feldolgozás
A farm saját malommal rendelkezik, amely lehetővé teszi a gazdaság számára, hogy minden tételt egyedileg dolgozzanak fel.
Ez a cascara a Hacienda Sonora gazdaság által termesztett natúr feldolgozású kávéból származik. A kézi szüret és válogatás után az érett cseresznyéket tiszta vízben megmossák, majd szétterítik a farm magas ágyaira vagy teraszára, ahol gyakran forgatják az egyenletes szárítás érdekében. A folyamat befejeztével a babokról a szárított gyümölcshúst eltávolítják és cascaraként megőrzik.