A kávéról
A Sadayana a szundanéz nyelv "együttműködés" szaváról kapta a nevét. A szundák Java három legnagyobb etnikai csoportjának egyike, és azon a területen, ahol a Sadayana mosóállomás található, a lakosság többsége szundáni. Körülbelül 200 gazda szállít cseresznyét a Sadayana mosóállomásra.
A Sadayana mosóállomás építését a Sucafina finanszírozta 2022 márciusában. Az állomást egy helyi partner üzemelteti, és a cseresznyét szállító gazdák hozzáférhetnek a Sucafina szolgáltatásaihoz, beleértve az agronómiai támogatást és a megfizethető palántákat.
Szüret és feldolgozás
Bár Indonéziát elsősorban a Wet Hulled feldolgozási módszeréről ismerik, egyre több szövetkezet és feldolgozó bővíti feldolgozási technikáit. Ez segít számukra új piacok felé nyitni.
A kézzel válogatva szedik az érett, vörös cseresznyét, és azt a Sadayana mosóállomásra szállítják. Az átvételkor a cseresznyét egy mechanikus szifonban úszni hagyják és kimagozzák. A magokat egy kerámia burkolatú fermentáló tartályba helyezik, ahol 16 órán át erjesztik. Az erjesztés után a kávét tiszta vízben megmossák, majd emelt ágyakon szárítják. A kávét gyakran forgatják, hogy egyenletesen száradjon. A száradási folyamat 7-15 napot vesz igénybe.