Ezen a tanfolyamon a napi munkafolyamatokhoz hozzátartozó elméleti és gyakorlati tudás megszerzésével, olyan ismeretekre tehetsz szert, amivel bátran betölthetsz bármilye típusú kávézóban barista pozíciót. A képzés 2 napos (2*5 óra)!
1. NAP
Betekintés a specialty kávékészítés tudományába.
Kalibrálás, receptúrák, espresso technika, eszközök és különböző ízek felfedezése zajlik.
Sokat dolgozunk a tökéletes eszpresszó és tejes italok elkészítésén: gyakoroljuk az őrlőbeállítást, eszpresszó készítés mozzanatait és a tökéletes tejhabosítást.
Ezen a napon fókuszunkban az eszpresszógép van, de betekintést adunk a Latte Art alapjaiba, a filter kávé készítés alapjaiba és a gépek takarításába, mely ismeretek alapvetőek a tökéletes kávé elkészítéséhez.
2. NAP
Bővebben szót ejtünk a kávétermesztés és pörkölés alapjairól.
Ezen a napon a tejes és a filter italoké a fókusz. A helyes tejhabosítási technikák és Latte Art alap minták öntésének fortélyait tanulhatod meg.
Filter receptúrákat és különböző eszközöket ismerhetsz meg és ismételten sokat kóstolunk és tapasztalunk ízek terén.
Ha One Eleven vouchert kívánsz felhasználni fizetéskor, kérünk válaszd a személyes fizetési lehetőségét és kommentben jelezd voucher felhasználási szándékod.
Programjainkat a jelenleg hatályos jogszabályok szerint tartjuk. Programjaink Molnár Attila Egyéni Vállalkozó közreműködésével zajlanak.