Fedezd fel a specialty kávé világát magyar kávépörkölőnktől! Kóstold meg a One Eleven Roastery filter és eszpresszó pörkölési stílusait – baristáink kedvencei most elérhetőek!

Hamarosan érkezik

Nzahaha specialty kávé 200g

Cikkszám: 
OE104F

Ország: Ruanda
Régió: Bugarama
Farm: Nzahaha mosóállomás

Variáns: Bourbon

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1500 m 
Feldolgozási mód: Natúr
Véleményünk szerint: Dió, Bodzabogyó, Cékla

Kiszerelés:
Pörkölési profil:
Ország:
4 300 Ft
Egységár: 21 500 Ft/kg
Kedvezményeket keres?
Részletek

A kávéról 

Nyungwe Nemzeti Park szélén, a Bugarama völgyében elhelyezkedő Nzahaha állomás körülbelül 1,200 gazdától dolgozza fel a kávégyümölcsöt. Az állomást 2007-ben építették, és közel 300 kilométerre fekszik Ruanda fővárosától, Kigalitól, délnyugatra.

A Bugarama városát körülvevő farmokon található homokos vályog talaj ideális vízelvezetési és tápanyagviszonyokat biztosít a kávé termesztéséhez. A homokos vályogot az egyik legideálisabb talajként tartják számon (a vulkáni vörös föld mellett) a kávé termesztéséhez. A kávéfák olyan talajt igényelnek, amely jól elvezeti a vizet, mivel a túlzott vízmennyiség az esős évszak során sekély gyökérfejlődést és oxigénszegény környezetet okozhat. Ezen kívül a homokos vályog és a vulkáni vörös föld viszonylag „fiatal” talajoknak számítanak, és megtartják azokat az elemeket, amelyeket a hosszú távú mezőgazdaság általában kimerít, beleértve a magnéziumot, a kalciumot és a káliumot. A talaj gazdagsága további tápanyagokat biztosít a kávéfák számára és a növekvő kávégyümölcs számára, így még ízletesebb és jól fejlett szemeket (babokat) eredményez.

Szüret és feldolgozás 

A kávégyümölcsöt szelektíven kézzel szüretelik és szállítják az Nzahaha CWS-hez. Miután a gyümölcsöt átvették, az állomás munkatársai gondosan, kézzel válogatják és eltávolítják az esetleges hibás vagy sérült cseresznyéket. A válogatás után a gyümölcsöt szárítótáblákra helyezik. A gyümölcsöt gyakran forgatják, hogy biztosítsák az egyenletes száradást. A kávégyümölcs száradása körülbelül 25-35 napot vesz igénybe.

Miután a kávé megszáradt, a személyzet ismét válogatja a szárított gyümölcsöket a hibák eltávolítása érdekében. Különösen a kis sűrűségű, nem szabályos vagy törött szemeket keresik, hogy biztosítsák, hogy csak a legmagasabb minőség kerüljön a szárazmalomba.

Az állomás a Café Practices, 4C és UTZ tanúsítvánnyal rendelkezik, és évi akár 1,500 tonna kávégyümölcs feldolgozására is képes.

Adatok
Pörkölési profil:
Filter
Tömeg:
200 g/db
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek