Fedezd fel a specialty kávé világát magyar kávépörkölőnktől! Kóstold meg a One Eleven Roastery filter és eszpresszó pörkölési stílusait – baristáink kedvencei most elérhetőek!

Monbana Matcha Latte Powder 500g

Cikkszám: 
09754

A Matcha Latte por a zöld tea kedvelőinek krémes és édes élményt kínál másodpercek alatt. 

Kiszerelés: 500g/doboz

Nincs raktáron
10 650 Ft
Kedvezményeket keres?
Részletek

Ezt az ízletes matcha latte-t egyetlen egyszerű lépésben elkészítheted, akár növényi alapú itallal, akár klasszikus tejjel. A finom matcha íz, krémes textúrával kombinálva, ideális itallá teszi a pihentető pillanatokhoz vagy a kávé frissítő alternatívájaként. Tökéletes mindenkinek, aki szeretné élvezni a zöld tea jótékony hatásait.

 

Összetevők: cukor, növényi rostok, matcha tea por 20%, sűrítőanyag: xantángumi

 

Tartalmaz: Glutént,tejet,tojást,szoját,dióféléket,zellert és szulfitokat tartalmazó gabonafélék 

 

Elkészítési javaslat: Forró elkészítés (250 ml) - Gőzkarral: Öntsön 200 ml tejet egy kis kancsóba. A tejet a gőzkarral 5 másodpercig melegítse, amíg eléri a 65 °C körüli hőmérsékletet. Adjon a tejhez 10 g port (ez 2 halmozott teáskanálnak vagy 1 halmozott evőkanálnak felel meg). A gőzkarral ismét 20 másodpercig habosítsa, amíg az ital jól elkeveredik és krémes lesz. Hideg elkészítés (300 ml) - Shakerrel: Töltsön egy poharat 5 jégkockával. Öntsön 200 ml tejet a jégkockákra. Adjon hozzá 10 g port (2 halmozott teáskanál vagy 1 halmozott evőkanál). A shakerben 10 másodpercig erősen rázza az egészet.

 

Származási hely: Franciaország

 

Mi az a matcha latte?

A matcha latte egy matcha porból, vízből, valamint állati vagy növényi tejből készült habos és krémes állagú ital.

 

A matcha eredete

A matcha eredetileg Kínából származik, de ma már szinte kizárólag Japánhoz kötik, és állítólag Myoan Eisai zen buddhista szerzetes hozta be Japánba a 12. században. A matcha maga egy zöld tea, amelyet árnyékos helyen termesztenek.

A matcha a hagyományos japán teák egyik legkülönlegesebb változata. Egyedisége abban rejlik, hogy nem egyszerűen leforrázott tealevelekből készül, hanem a teljes levelet finom porrá őrölve fogyasztják el. Ez azt jelenti, hogy minden tápanyagot, antioxidánst és hatóanyagot közvetlenül vihetünk be a szervezetünkbe.

A teanövényt, amelyet a matcha latte készítése során is használnak, a 2. és 3. szüretkor nyerünk a közvetlen napfénytől kifejezetten árnyékolt teanövényekből nevelik, hogy magasabb klorofilltartalma legyen. Ez az eljárás nemcsak az élénkzöld színt eredményez, hanem növeli a tea L-theanin tartalmát is. 

Az L-theanin egyszerre nyugtató és éberséget fokozó hatása van. Ennek oka az, hogy az L-theanin nem nyugtató hatású vegyület, hanem inkább egyfajta kiegyensúlyozó szerepet tölt be az agyban. A matcha fogyasztása a Japán kultúra szerves része, és a mentális tisztaság, nyugalom és egészség megőrzésének italaként is tekintenek rá.

Csomagajánlatok
Hasonló termékek