Fedezd fel a specialty kávé világát magyar kávépörkölőnktől! Kóstold meg a One Eleven Roastery filter és eszpresszó pörkölési stílusait – baristáink kedvencei most elérhetőek!

ÚJ

Kiangoi specialty kávé 200g

Cikkszám: 
OE120E

Ország: Kenya

Régió: Kirinyaga

Farm: 1838 farmer, akik Kiangoi feldogozó állomásra szállítanak

Variáns: Ruiru 11, SL28, SL34

Tengerszint feletti magasság: 1600-1700m

Feldolgozási mód: Mosott

Véleményünk zserint: Feketeribizli, szeder, málna

Raktáron
Kiszerelés:
Pörkölési profil:
Ország:
6 035 Ft
Egységár: 30 175 Ft/kg
Kedvezményeket keres?
Részletek

A kávéról

Kiangoi feldolgozó állomást a Rung’eto Farmer Cooperative Society (FCS) birtokolja és üzemelteti. Az ide szállító farmer 1600-1700 méteres magasságban termesztenek kávét, főleg SL28, SL34 és Ruiru 11 variánsokat.

Termesztés

Az ’SL’ variánsok olyan fajták, melyeket a Scott Agricultural Laboratories (röviden SAL) tenyésztett ki az 1930-as és 1940-es években. Hamar nagyon sok kenyai termelő kedvenc fáivá váltak, köszönhetően mélyre ható gyökérrendszerüknek, ami lehetővé teszi, hogy öntözés nélkül is virágozzanak és a kevés vízkészletet maximálisan kihasználják. Termesztésük során szigorú figyelmet kap a fenntarthatóság és a helyes mezőgazdasági gyakorlatok, a lehető legkisebb környezetre gyakorolt hatás érdekében. A Ruiru 11 egy relatíve új variáns, betegség-ellenállóságáról és gazdag terméséről ismert, valamint már 2 év után is hoz gyümölcsöt.

Szüret és Feldolgozás

A kistermelők kézzel szüretelik az érett kávécsresznyéket, majd Kiangoi állomásra viszik. Átvétel után a kávét átvizsgálják és kádakban lebegtetik. Az állomás csak az ép, érett és magas sűrűségű szemeket fogadja be.

Befogadás után a kávécseresznyéket pépesítik és 12-16 órát fermentálják. Ezt követően a kávét tiszta vízben lemossák és 24 órát áztatják. Áztatás után a kávét kifektetik száradni. A szárítmányt gyakran forgatják, garantálva az egyenletes száradást, a nap legforróbb időszakában és éjszaka lefedik, hogy óvják a napsütéstől, illetve az esti nedvességtől. A teljes száradási folyamat 10-14 napot vesz igénybe.

Adatok
Pörkölési profil:
Eszpresszó
Tömeg:
200 g/db
Csomagajánlatok
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek
Kiangoi specialty kávé 200g
Kiangoi specialty kávé 200g
6 035 Ft