A kávéról
Abebe Hilu már sok-sok éve termeszt és dolgoz fel kávét farmján, Yirgacheffe régióban. A farm maga egészen elképesztő, 2060 méteres magasságban helyezkedik el, ami meleg, napsütéses nappalokat és hűvös éjszakákat eredményez. Ez elősegíti a cukor koncentrálódását és édes, vaskos cseresznyét eredményez.
Termesztés
A Yirgacheffe-i földművelési technikák javarészt megmaradtak a hagyományos módszereknél. A helyi farmerek jellemzően más élelmiszer növényekkel közösen ültetik kávéikat. Ez a metódus gyakori a kistermelők között, mert maximalizálja a területkihasználást és élelmet biztosít családjaik számára.
Amelett, hogy a farmok megmaradtak hagyományosan vetésközinek, a legtöbb termőterület egyben eredendően organikus. A helyi termelők alig, vagy egyáltalán nem használnak trágyát vagy kártevőírtó szereket. A munka nagyrészét a közvetlen család végzi, kézzel.
Szüret és feldolgozás
Abebe kézzel válogatja és farmján dolgozza fel az érett, piros kávécseresznyét. A válogatás után a cseresznyéket 30 magaságyra fekteti, hogyan a napon száradjanak. A nap legforróbb időszakában, illetve éjszakára a kávét letakarja. Ha megszáradt, a kávét zsákokba csomagolják és 2,5 hónapig a farmon tárolják raktárakban, ezt követően kerül a kávé a szárazmalomba, ahol felkészítik az exportra.