Fedezd fel a specialty kávé világát magyar kávépörkölőnktől! Kóstold meg a One Eleven Roastery filter és eszpresszó pörkölési stílusait – baristáink kedvencei most elérhetőek!

El Bombo specialty kávé 200g

Cikkszám: 
OE101E

Ország: Kolumbia
Régió: Huila
Farm: Asobombo

Variáns: Bourbon, Castillo, Caturra

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1350-1800m
Feldolgozási mód: Mosott
Véleményünk szerint: Kakaóbab, Citrom, Karamell

Raktáron
Kiszerelés:
Pörkölési profil:
Ország:
3 950 Ft
Egységár: 19 750 Ft/kg
Kedvezményeket keres?
Részletek

A kávéról 

A Grupo Asociativo El Bombo Pitalito Inza-t, röviden Asombombo, Luis Alfredo Diaz alapította. Legfőbb célja a társaság tagjainak növelje a piacra jutás esélyét, és méltányos, árat szerezzenek a kemény munkával előállított kávéjukért. Az Asombombo napjainkban több mint 80 taggal rendelkezik, akik organic tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Ezt a tételt az Asobombo 15 női tagja készítette, akik Huilában élnek és gazdálkodnak. Organikus-tanúsítvánnyal rendelkeznek, és elkötelezettek a gondos és precíz termesztés és feldolgozás mellet, hog kiváló minőségű specilty kávékat állítsanak elő. A kávéjukból származó bevételek egy részét továbbra is gazdaságuk és infrastruktúra fejlesztésébe fektetik be, és folyamatosan új feldolgozási technikákat próbálnak elsajátítani az általános minőség javítása érdekében. Összesen körülbelül 60 nő vesz részt Huilában és Caucában az Asobombo női programban. A szövetkezet úgy becsüli, hogy a 60 nő közül közvetve mintegy 180 fő (gyermekek, házastársak és más családtagok) is részesül ebből a nemek és esélyegyenlőség érdekében végzett munkából.

Szüret és feldolgozás 

 

Az ehhez a tételhez hozzájáruló nők és családjaik kézzel válogatva szedik az érett vörös cseresznyét és dolgozzák fel a farmjaikon. A cseresznyét kis kézi magozóval hámozzák, és tartályokban erjesztik 12-36 órán keresztül. Az erjedést követően a kávét tiszta vízben megmossák, és parabolaágyakba, teraszokra fektetik száradni. Az egyenletes száradás érdekében gyakran gereblyézik a magokat.

Asobombo képzést és támogatást kínál a fizikai és érzékszervi fejlődés terén a betakarítás utáni gyakorlatok során. A szövetkezet kávétermelői hozzáférhetnek ezekhez a szolgáltatásokhoz, hogy javítsák a kávé minőségét és végső soron a kávéjukért kapott árat.

Adatok
Pörkölési profil:
Eszpresszó
Tömeg:
200 g/db
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek
El Bombo specialty kávé 200g
El Bombo specialty kávé 200g
3 950 Ft