Chirinos 1000g

VAN
Raktárkészlet:
Chirinos 1000g
Kiszerelés
Pörkölési profil
Ország
15 650 Ft

Ország: Peru

Régió:Cajamarca

Farm: Cooperativa La Prosperidad de Chirinos

Variáns: Mixed Varietals

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1200 - 1900 m

Feldolgozási mód: Mosott

Véleményünk szerint: Étcsokoládé, Alma, Barna cukor

Részletek

A kávéról 

A Prosperidad de Chirinos-t 1968-ban alapították. Ma 817 tagja van, akiknek egynegyede nő. A szövetkezet összesen mintegy 2200 hektárt művel a Cajamarcai San Ignacioban. A hegyvidéki San Ignacio régió magas tengerszint feletti magassága ideális feltételeket biztosít a kiváló minőségű kávék termesztéséhez.

A cooperativa széles körű programokat és lehetőségeket kínál a farmerjei számára. Az agronómiai támogatáson és finanszírozáson túl megtanulhatják az érzékszervi elemzést és azt, hogyan diverzifikálják bevételeiket más mezőgazdasági projekteken keresztül, mint például a méhészet és az avokádótermesztés. Minden évben díjakat is kiosztanak a kiemelkedő kávékért.

A Prosperidad de Chirinos tagjainak több mint egynegyede nő, akik jellemzően alulreprezentáltak a kávétermelő szektorban. A szövetkezet ezt az egyensúlyhiányt egy női bizottsággal kívánja kezelni, amely a női tagokat támogatja. A bizottság számos tagja további vezetői pozíciót is elfoglalt.

Van egy ifjúsági bizottság is, amely a fiatal termesztőket támogatására és megerősítésére összpontosít. A Jaéni Nemzeti Egyetemmel kötött partnerség évente 10 szövetkezeti tag gyermekének egyetemi oktatását is támogatja.

Szüret és feldolgozás 

A perui gazdák általában saját farmjaikon dolgozzák fel kávéjukat a mosott módszerrel. A magról lehántják a héjat és a gyümölcshúst, erjesztik és napon szárítják. Hagyományosan a kisebb farmokon a szárítást ponyvákon végzik melyeket a földre terítenek, vagy a tető alá feszítenek ki. A szövetkezetek egyre gyakrabban hoznak létre központosított szárító létesítményeket – általában magasított ágyakat vagy szárítókamrákat, és ösztönzik a cooperativa tagjait, hogy ezeket használják. Néhány farmer kezdi alkalmazni ezeket a gyakorlatokat saját gazdaságaiban, a szárító üvegházak és parabolaágyások egyre gyakoribbak, pláne, hogy egyre többen törekszenek a speciality kávé piac irányába.

Szárítás után a kávét eladják a szövetkezetnek. Azoknak a termelőknek, akik nem tagjai a cooperativának, gyakran van lehetőségük az ide történő értékesítésre is.

 

Adatok
Pörkölési profil
Eszpresszó
Cikkszám
OE100KG
Tömeg
1 kg/db
Hasonló termékek