Fedezd fel a specialty kávé világát magyar kávépörkölőnktől! Kóstold meg a One Eleven Roastery filter és eszpresszó pörkölési stílusait – baristáink kedvencei most elérhetőek!

Hamarosan érkezik

Capucas specialty kávé 200g

Cikkszám: 
OE103E

Ország: Honduras
Régió: Copán
Farm: Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada (COCAFCAL)

Variáns: Bourbon, Lempira, Pacas 

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1350-1600 m 
Feldolgozási mód: Mosott
Véleményünk szerint: Vaj, Croissant, Tejkaramell

Kiszerelés:
Pörkölési profil:
Ország:
3 680 Ft
Kedvezményeket keres?
Részletek

A kávéról 

Omar Rodríguez Interiano 1999-ben alapította meg a Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada (COCAFCAL) szövetkezetet, hogy megossza a specality kávétermesztés és marketing sikerének kulcsát a régió többi gazdájával. Ma a COCAFCAL több mint 950 tagot számlál. A farmerek a Copán megye 16 közösségében találhatók.

 

A COCAFCAL partnerkapcsolatban van nemzeti és nemzetközi szinten pénzügyi intézményekkel. Ez lehetővé teszi számukra, hogy hitelhez jussanak, amellyel jó áron vásárolhatják meg a tagok terményét, támogatva ezzel megélhetésüket.

 

A Texas A&M Egyetemmel való együttműködése tudományos kutatást támogat a kávéval kapcsolatban, és új információkhoz és készségekhez juttatja a gazdákat. A tagok továbbá hozzáférhetnek az oktatáshoz a Hondurasi Nemzeti Autonóm Egyetemen keresztül, amely partnerség révén létrejött Nyugat-Honduras első virtuális egyeteme. Ez az első távoktatási központ a vidéki Hondurasban.

 

Szüret és feldolgozás 

A szövetkezet központosítja a kávécseresznye feldolgozását, hogy fenntartsa a magas minőségű kávé előállítását. A kávégyümölcsöt szelektíven kézzel szüretelik, és a szövetkezet nedves feldolgozó üzemeibe szállítják. A kávégyümölcsöt kimagozzák, majd fermentálják. A fermentáció után a kávébabokat tiszta vízben mossák, hogy eltávolítsák a maradék nyálkát, majd szárításra szétterítik. A száradó kávébabokat képzett személyzet a nap 24 órájában felügyeli. A kávébabok száradása 10-20 napig tart.

 

A szövetkezet napelemes szárítókat épített, amelyek 800 hálót tartalmaznak, és egyszerre akár 80 tonna kávét is képesek szárítani. A napelemes szárítók egész évben folyamatos munkát biztosítanak több mint 12 ember számára. A szövetkezet műszaki segítséget és finanszírozást is nyújt a tagoknak, hogy saját szárítókat építhessen

Adatok
Pörkölési profil:
Eszpresszó
Tömeg:
200 g/db
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek