A kávéról
A személyes motiváció, az állandó elkötelezettség és a kávékultúra iránti szeretet mindig is vezérelte a Ribeiro do Vale Cafés Especiais társaság munkáját. Az alapító Esmerino Joaquim Ribeiro do Vale, akit Nenzito becenéven is ismernek, több generációs kávétermesztő családból származik, szüleitől és nagyszüleitől örökölte a kávétermesztés iránti elhivatottságát. Esmerino Joaquim már 18 évesen irányította a szülei egyik gazdaságát. 1981-ben egy kis földdarabot vásárolt, ahol saját vállalkozásba kezdett. A Ribeiro do Vale Cafés Especiais szervezet szigorú termelési kritériumokat alkalmaz, a legjobb minőségű növények kiválasztásától a kávé végső feldolgozásáig.
Szüret és feldolgozás
A kávé termesztés folyamatát nagy tapasztalattal rendelkező és képzett munkaerő felügyeli. Kézi szüreteléssel gyűjtik össze az érett cseresznyéket. A farm mosóállomásán összegyűjtött cseresznye feldolgozása azzal kezdik, hogy nagy forrásvízzel teli kádakban teszik gyümölcsöt, amiben „lebegtetéssel” szelektálják a szemeket. A rövid vizes eljárás után a cseresznyét, pépesítik és kiterítik a napra száradni. A napon töltött 18-20 nap alatt az egyenletes száradás érdekében a dolgozók folyamatosan átmozgatják a száradó kávészemeket. A procedúra végével a kávét a száraz malomban megtisztítják és szállításra készre csomagolják.