Fedezd fel a specialty kávé világát magyar kávépörkölőnktől! Kóstold meg a One Eleven Roastery filter és eszpresszó pörkölési stílusait – baristáink kedvencei most elérhetőek!

Best Holiday Espresso karácsonyi specialty kávé 200g

Cikkszám: 
OE114E

Ország: Costa Rica

Régió: Tarrazu

Farm: Több farmer, Palmichal Mikromalom

Variáns: Catuai, Caturra

Tengerszint Feletti magasság: 1150-1700m

Feldolgozási mód: Mosott

Véleményünk szerint: Alma, Csokoládé, Makadámdió

Raktáron
Kiszerelés:
Pörkölési profil:
Ország:
4 400 Ft
Egységár: 22 000 Ft/kg
Kedvezményeket keres?
Részletek

A kávéról

Costa Rica Tarrazu régiója híres nagy tengerszint feletti magasságáról és kiváló minőségű kávéiról. A ’La Playa’ szó partot jelent spanyolul, ezesetben a helyiek egyik kedvelt pihenő és szabadiős helyére, egy folyópartra utal.

A La Playa-t Costa Rica nyugodt atmoszférája ihlette. Laza és nyugodt, ez a kávé egy elérhető single-origin opció filterhez és eszpresszóhoz is egyaránt.

A Costa Rica-i törvényeknek megfelelően minden farmer és termelő köteles egy malomnak eladni terményeit, ezek a malmok pedig kötelesek egy exportőrnek értékesíteni. Az olyan kis farmerek, mint akik a La Playa-hoz is hozzájárulnak gyakran csak évi 10 zsák kávét termelnek. A helyi hatóságok figyelemmel kísérnek minden tranzakciót, meghatározzák mely szereplő mennyit profitálhat. A kávé országon belüli értékesítésének árának körülbelül 82%-a kerül a termelők kezébe.

A La Playa-t a Palmichal Mikromalom dolgozza fel, ami fontos társa a Palmichal, Puriscal, Tarrazu és Frailes mikrorégiók specialy kávé termelőinek. A malom a 2015-2016-os szüreti szezonban kezdte meg munkáját.

Termesztés

A La Playa termelőinek nagy többsége egy hektárnál kisebb területet művel. Főleg Caturra és Catuai variánsokat termesztenek, 1150-1700 méteres tengerszint feletti magasságban.

Szüret és Feldolgozás

A kávécseresznyét gondosan válogatva, kézzel szüretelik majd elszállítják a Palmichal mikromalomhoz. A gyümölcsöt mechanikus úton fejtik le, hogy csökkentsék a malom vízfelhasználását, valamint annak természetre gyakorolt hatását. Ezt követően a kávét elektronikusan vezérelt szárítógépekben szárítják gondosan ügyelve a hőmérsékletre. Ez biztosítja a lassú, egyenletes száradást.

A Costa Rica-i kávé termelők és hatóságok nagyon odafigyelnek, hogy a kávé termesztésének és feldolgozásának ökológiai lábnyoma olyan kicsi maradjon amennyire csak lehet.

Adatok
Pörkölési profil:
Eszpresszó
Tömeg:
200 g/db
Csomagajánlatok
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek
Best Holiday Espresso karácsonyi specialty kávé 200g
Best Holiday Espresso karácsonyi specialty kávé 200g
4 400 Ft