A kávéról
Costa Rica Tarrazu régiója híres nagy tengerszint feletti magasságáról és kiváló minőségű kávéiról. A ’La Playa’ szó partot jelent spanyolul, ezesetben a helyiek egyik kedvelt pihenő és szabadiős helyére, egy folyópartra utal.
A La Playa-t Costa Rica nyugodt atmoszférája ihlette. Laza és nyugodt, ez a kávé egy elérhető single-origin opció filterhez és eszpresszóhoz is egyaránt.
A Costa Rica-i törvényeknek megfelelően minden farmer és termelő köteles egy malomnak eladni terményeit, ezek a malmok pedig kötelesek egy exportőrnek értékesíteni. Az olyan kis farmerek, mint akik a La Playa-hoz is hozzájárulnak gyakran csak évi 10 zsák kávét termelnek. A helyi hatóságok figyelemmel kísérnek minden tranzakciót, meghatározzák mely szereplő mennyit profitálhat. A kávé országon belüli értékesítésének árának körülbelül 82%-a kerül a termelők kezébe.
A La Playa-t a Palmichal Mikromalom dolgozza fel, ami fontos társa a Palmichal, Puriscal, Tarrazu és Frailes mikrorégiók specialy kávé termelőinek. A malom a 2015-2016-os szüreti szezonban kezdte meg munkáját.
Termesztés
A La Playa termelőinek nagy többsége egy hektárnál kisebb területet művel. Főleg Caturra és Catuai variánsokat termesztenek, 1150-1700 méteres tengerszint feletti magasságban.
Szüret és Feldolgozás
A kávécseresznyét gondosan válogatva, kézzel szüretelik majd elszállítják a Palmichal mikromalomhoz. A gyümölcsöt mechanikus úton fejtik le, hogy csökkentsék a malom vízfelhasználását, valamint annak természetre gyakorolt hatását. Ezt követően a kávét elektronikusan vezérelt szárítógépekben szárítják gondosan ügyelve a hőmérsékletre. Ez biztosítja a lassú, egyenletes száradást.
A Costa Rica-i kávé termelők és hatóságok nagyon odafigyelnek, hogy a kávé termesztésének és feldolgozásának ökológiai lábnyoma olyan kicsi maradjon amennyire csak lehet.