Barista blog

Kenyai szépség

One Eleven
One Eleven
2021.10.26 08:00
Kenyai szépség

Igazi kenyai szépség


Embu régióból származik, Madame Jane termeszti és dolgozza fel saját farmján, kitalálod melyik kávénk?


A Mutura Birtok Embu városában található, Kirinyaga határán, Kenyában. Madame Jane néhai férjétől, Muturától vette át a farm irányítását. Innen ered a kávé elnevezése.

Madam Janenek 10 000 kávénövénye van, amik főként SL és Ruiru variánsok. A tengerszint feletti magasság 1520 m. Az összes előállított kávé apró 1 -es magozó korongon dolgozzák fel majd fermentálják és szárítják asztalokon, amelyek különböző árnyékos helyeken vannak a ház körül.

 





 

A thikai származású Kahawa Bora Millers által kezdeményezett programban Madame Jane úgy döntött, hogy a19/20-as termésből először próbálnak natúr feldolgozású kávét készíteni. Kahawa Bora lelkiismeretesen figyelemmel kísérte a folyamatot. A program által biztosított agronómusok is rendszeresen látogatták a farmot, hogy felügyeljék az eljárást és segítsenek Janenek és dolgozóinak. Az első próbálkozás eredménye két zsák kávé lett, amivel Madame Jane nagyon elégedett volt és motivált lett, hogy az elkövetkezendő szüretekben több kávét is natúr feldolgozással készítsen.