Sesongot Winey 200g

VAN
Raktárkészlet:
Sesongot Winey 200g
Kiszerelés
Pörkölési profil
Ország
5 350 Ft

Ország: Indonézia

Régió: Szumátra

Farm: Rakyat Farm és körülbelül 15 szomszédos farm

Farmer: Aulia Kahpi

Variáns: Gayo, Ateng, Abyssinia

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1300-1600 m

Feldolgozási mód: Anaerobic winey

Véleményünk szerint: Berkenye, Puncs, Lime

Részletek

A kávéról

A 'Sesongot' egy gyönyörű hernyó neve Gayo területén, amely gyakran megtalálható a kávénövényeken. Aulia úgy döntött, hogy a kísérleti és különleges feldolgozású kávéit az állatról nevezi el, az egyedi és rendkívüli megjelenése miatt!

 

2019-ben Aulia Kahfi a kiválóan feldolgozott Wet-Hulled tételével a 9. helyezést érte el a Sumatra Prestige Kupa versenyen. Aulia a Rakyat Farm-on termeszt kávét, amit családi örökségként kapott. A kávétermelésben már fiatal tinédzserként részt vett, de mindig is specilaity kávé iránt érdeklődött. Mivel a speciality kávéra kevés volt a kereslet a környékén a tinédzser évei alatt, Aulia több éven keresztül Vesuvianitot bányászott és árult, egy értékes követ, amely gyakran előfordul a vulkánok közelében. Azóta visszatért a kávétermeléshez.

Most harmincas évei elején járva, Aulia vállalkozói szellemmel és vállalkozói kedvvel rendelkezik. Egy régi kisteherautóval vagy barátja autójával kiterjesztette üzletét, néhány zsákot vásárolva a szomszédos gazdáktól. Érett cseresznyét gyűjt és dolgoz fel a Lukup Sabun, Pantan Sile és Ratawali környéki farmerektől. Nemrégiben elkezdett cseresznyét vásárolni a Gegarang (Jagong Jeget) területről is.

 

Szüret és feldolgozás

Aulia válogatva kézzel gyűjti be a érett, piros cseresznyét, vagy vásárolja a cseresznyét a szomszédos gazdáktól. Ennek a 'Winey' tételnek a készítése során a cseresznyét megmossák, majd 20-25 napig erjesztik. Az erjesztés után a cseresznyét újra megmossák, majd lassan szárítják, amíg el nem éri a megfelelő nedvességtartalmat. Aulia gyakran forgatja a kávét, hogy biztosítsa az egyenletes száradást.

 

Kávé Indonéziában

Indonézia hosszú kávétermesztési történelemmel rendelkezik, de mostanában kávéikat a speciality piac gyakran figyelmen kívül hagyja. Az innovatív és folyamatosan bővülő ellátási láncuknak köszönhetően büszkén kínálnak magas minőségű kávét Indonézia sok egyedi régiójából, mélyreható nyomonkövetési információkkal együtt.

 

Indonézia talán leginkább a sajátos "wet hulling" feldolgozási módszeréről (giling basah) ismert. Bár az pontos eredete nem tisztázott, a Wet Hulling valószínűleg az 1970-es évek végén kezdődött Aceh tartományban.

 

A Wet Hulling  népszerűségének az a tény az oka, hogy a termelőknek sürgős kifizetésekre volt szükségük. Ezt a módszert kifejezetten azok a termelők fogadták el, akiknek hiányzott a szárításhoz szükséges infrastruktúra, amely kritikus a Sumatra-ra jellemző magas páratartalom és változó csapadékos időjárás mellett. A magasabb elhelyezkedésű régiókban állandó jelentős páratartalom és kiszámíthatatlan esőzés mellett a szárítás lassú, kockázatos és nehéz lehet.

Adatok
Pörkölési profil
Filter
Cikkszám
OE97F
Tömeg
200 g/db
Hasonló termékek