Shinto Matcha
A SHINTO MATCHA tavaszi (first flush) és nyári szüretek (second flush) harmónikus egyvelege, ami egy érzéki és intenzív italt eredményez. Tisztán és Matcha Latte fromájában is élvezhető.
Elkészítése
Szitáld a matcha port egy edénybe, majd adj hozzá meleg (de nem forrásban lévő) vizet. Keverd a matchát amíg habos nem lesz. A legjobb hatás eléréséért mozgasd az ecsetet M alakban, körkörös helyett. Matcha Latte elkészítéséhez öntsd a keveréket tejre.
- Szükséges tea: 1 teáskanál 60ml vízhez
- Hőmérséklet: 70°C
- Elkészítési idő: 15-25 másodperc
Feldolgozás
Három héttel a szüret előtt a teanövényeket hálókkal fedik le, hogy kialakítsák az egyedüllálló umami ízeiket. A szüretet követően a leveleket szármentesítik és lefejtik, így jön létre a Tencha. Hagyományos malomkövek használatával a tenchát finom porrá őrlik.
A tea eredete
A tea Japán vulkanikus szigetének Kyushu-nak a déli részéről származik, a híres Kagoshima tea termesztő vidékről, mely a tea termesztéséhez kiváló éghajlatáról – sok eső, meleg klíma – ismert. A régió innovatív mezőgazdálkodó technológiáiról és a magas minőségű teák, mint a Matcha, Gyokuro és Sencha termesztése felé való elkötelezettségéről vált híressé.