A cukrászok és séfek világszerte értékelik a matcha ízletes tulajdonságait, amelyek finomságot adnak az ételeknek. Intenzív zöld színe pedig elegánssá teszi a tortákat, frissességet ad a hagyományos süteményeknek, és még a majonézhez hasonló száraz szószokban is jól működik.
Érdemes megjegyezni, hogy minél jobb minőségű matchát használunk a főzéshez, annál jobb lesz az eredmény.
A kulináris matcha jól használható süteményekben, mindenféle desszertben és cukrászsüteményben. Hozzáadható minden limonádéhoz és italhoz, ahol a matcha inkább adalékanyagként, mint a recept fő összetevőjeként működik. Magas keserűsége miatt nem ajánlott vízzel önmagában fogyasztani. Matcha latte és matcha smoothie készítéséhez a Moya Matcha Daily vagy Traditional terméket ajánljuk.
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG: Japán
ÍZ: jellegzetes teaíz, erősen kiemelt keserűséggel.
ALKALMAS: süteményekhez
ÖSSZETEVŐK: 100% organikus matcha zöld tea a harmadik szüretből.