Mogiana Valley 1000g

VAN
Raktárkészlet:
Mogiana Valley 1000g
Kiszerelés
Pörkölési profil
Ország
13 800 Ft

Ország: Brazília

Régió: Mogiana

Farm: Sul de Minas Cooperative

Farmer: 219+ members of Sul de Minas Cooperative

Variáns: Acaia & Mundo Novo

Termőhely tengerszint feletti magassága: 900 - 1,050 m

Feldolgozási mód: Natúr

Véleményünk szerint: Kakaóbab, vérnarancs, toast

Részletek

A kávéról

A Mogiana-völgy Brazília egyik legrégebbi kávétermesztő vidéke, gazdag vörös talajával és magas tengerszint feletti magasságával, tökéletes termőhely. A régió nevét a „Companhia Mogiana” -ról kapta, ami a hegyvidéki kávérégiókon áthaladó vasuttársaság volt. A vonatot, ami ezen az útvonalon közlekedett „The Coffee Train”, vagyis Kávé Vonat néven ismerték. Fontos szerepet töltött be a korai kávéexport kialakításában. Mogiana-völgy São Paulo határán húzódik. A régióban a kávétermesztésnek hosszú történelme van, amely az 1800-as évekig nyúlik vissza. Ma a Mogiana-völgyben évente több mint 1 millió zák kávét termesztenek.

 

Szüret és feldolgozás

A legtöbb brazil kávét hatalmas farmokon termesztik, amelyeket viszonylag lapos domborzat jellemzi. A földrajzi adottság mellett a magas minimálbérek is arra a döntésre sarkallták a farmereket, hogy a gépi betakarítást és feldolgozást fejlesszék a farmjaikon a szelektív kézi szedés helyett, maximalizálva a hatékonyságot. Modern gépeken elhelyezett gereblyék a növények ágai között, vibrációt használva, „rázza le” az érett cseresznyét a betakarítás során.

Ez a tétel természetes szárított feldolgozással készült. Az érett cseresznyéket szüret után nagy teraszokon közvetlen a nap alatt szárítják. A kávét rendszeresen átmozgatják és forgatják, hogy biztosítsák az egyenletes száradást.

 

Kávé Brazíliában

Ma Brazília legtermékenyebb kávétermesztési régiói az Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais és Bahia. A legtöbb brazil kávét olyan nagy gazdaságokban termesztik, amelyeket a legmagasabb termelés hozam érdekében gépiesítettek, a betakarítás és feldolgozás mechanikusan zajlik. Ezt azért is tudják megtenni a gazdaságok, mert Brazília sok kávétermelő régióira jellemző a viszonylag sík terep. Illetve magas minimálbérek a legtöbb gazdaságot arra késztette, hogy a szelektív kézi szedés helyett az mechanikus betakarítást válasszák.

Korábban a gépesítés azt jelentette, hogy a betakarító gép minden szemet leszedett; a mai gépek azonban egyre érzékenyebbek, vagyis a gazdaságok minden egyes szüret körben csak teljesen érett cseresznyét takarítják be, ami jó hír a specialty kávéra fókuszáló termelők számára.

Vannak gazdaságok, ahol kevésbé egyenletes a talaj, ott alkalmazzák a „kézi gépes” betakarítás vegyes formáját. Az érett kávét egy ún. „ derriçadeira” - egyfajta gépes gereblye - segítségével szedik le, amely rezgést használ a betakarítás során. A kávénövények között ponyva húzódik, hogy befogja a cseresznyét, amikor esik.

Az újabb és szelektív technológiák segítségével egyre több olyan gazdaság él, amely egyre inkább a magas minőségű kávéfajtákkal foglalkozik.

Adatok
Pörkölési profil
Eszpresszó
Cikkszám
OE85KG
Tömeg
1 kg/db
Hasonló termékek