Macuba 1000g

VAN
Raktárkészlet:
Macuba 1000g
Ország
Pörkölési profil
15 500 Ft

Ország: Ruanda

Régió: Western Province

Farm: Macuba Mosóállomás

Farmer: 465+ kisebb farmer, akik a Macuba állomással dolgoznak együtt

Variáns: Bourbon & Jackson

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,685 m

Feldolgozási mód: Natúr

Véleményünk szerint: Dinnye, narancs, ribizli

Részletek

A kávéról

A Macuba mosóállomás a Nyamasheke területén, a magaslati dombok között található. Az 1685 méteres tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő állomás 2100 méteres tengerszint feletti magasságban termesztett kávét is fogad. Az itteni éghajlat jellemzője, hogy által meleg nappalokat hűvös éjszakák váltják, amik elősegítik a cseresznye lassú érését, ami így több cukrot képes felhalmozni. A kiváló elhelyezkedés kivételes mezőgazdasági gyakorlatokkal párosul, lehetővé téve, hogy a Macuba mosóállomásról a legjobb kávét hozzuk el nektek Ruandából.

 

Szüret és feldolgozás

A cseresznyét a gazdák szelektíven, kézzel szedik, és ezt követően a Macuba mosóállomásra szállítják. Az állomáson a cseresznyék feldolgozása lebegtetéssel kezdődik, hogy eltávolítsák az alacsony sűrűségű szemeket. Ezután egy második minőség ellenőrzési fázisban kézzel kiválogatják a hibás cseresznyéket. Következő szakaszban a cseresznyét emelt ágyakra fektetik száradni 25-30 napra. Itt rendszeresen átmozgatják az egyenletes száradás érdekében. A cseresznyét a nap legmelegebb időszakában és esőben letakarják. A száradás befejeztével a száraz malomba viszik, ahol a rászáradt gyümölcshústól megtisztítják, bezsákolják a kávészemeket és előkészítik exportra.

 

Kávé Ruandában

Rögös történelmi kezdetek ellenére ma Ruanda a specialty kávé kedvelőinek egyik kedvence – jó okkal! Az 1900-as évek elején német misszionáriusok és telepesek vittek kávét Ruandába. A nagyipari kávétermelést az 1930-as és 1940-es években alapította a belga gyarmati kormány. A kávétermelés a belga telepesek távozása után is folytatódott. 1970-re a kávé Ruanda legnagyobb exportcikkévé vált, és a teljes exportbevétel 70%-át tette ki. A kávét annyira értékesnek tartották, hogy 1973-tól tilos volt kávénövényeket kitépni a földből.

A modern Ruanda a közel-keleti afrikai régió egyik legstabilabb országa. 2003 óta gazdasága évi 7-8%-kal nőtt, és ebben a gazdasági növekedésben a kávétermesztés kulcsszerepet játszott. Szintén jelentőséggel bír a nemek közötti egyenlőség megteremtéséhez. Ilyenek például azok az új kezdeményezések, amelyek a nőket arra összpontosítanak, hogy segítsenek a nőknek a gazdálkodáshoz szükséges eszközöket és ismereteket megszerezni, megváltoztatták a nők önmagukról alkotott képét és az őket körülvevő világgal való interakciót.

Ma a kistermelők az alapkövei a ruandai gazdaságot. Az országnak nincsenek nagy birtokai. A legtöbb kávét a több mint 400 000 kistermelő termeszti, akik kevesebb mint negyed hektár földdel rendelkeznek.

Adatok
Ország
Ruanda
Pörkölési profil
Eszpresszó
Cikkszám
OE70E-KG
Tömeg
1 kg/db
Hasonló termékek