Kong Que 1000g

VAN
Raktárkészlet:
Hamarosan érkezik
Kong Que 1000g
Pörkölési profil
Ország
14 200 Ft

Ország: Kína

Régió: Yunnan

Farm: Pu’er Dry Mill

Farmer: 50 kisebb farmer, akik a Pu’er Dry Mill állomással dolgoznak együtt

Variáns: Catimor

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,400-1,600 m

Feldolgozási mód: Fully Washed

Véleményünk szerint: Rózsabors, szilva, ribizli

Részletek

A kávéról

Kínában úgy tartják, hogy KongQue, azaz páva szerencsét hoz azoknak a családoknak, akiknek a földjén fészkel. Ez a tétel Yunnan régióból érkezett, ami egy viszonylag új terület a specialty kávék termesztésére, hihetetlen lehetőségekkel. A legtöbb ember – még a kávészakértők is – nem találkozott még yunnani kávéval, így örömünkre szolgál, hogy valami egészen újat mutathatunk be vásárlóinknak. A Yunnanban lévő kávé nagy része Pu’eren keresztül halad, ahol a legtöbb szárazmalom található.

 

Szüret és feldolgozás

Yunnan magasabban fekvő falvaiból származó, kis- és közepes méretű farmokról szállítanak a Pu’er mosóállomásra. A farmerek kézzel szüretelik az érett cseresznyéket. A farmerek a szüret után Pu’er állomásra szállítják cseresznyéket, ahol megkezdődik a feldolgozásuk. Első lépésként ún. lebegtetéssel ellenőrzik a gyümölcsök minőségét, eltávolítják az összes sérült, alul érett és túlérett cseresznyét. Válogatás után a cseresznyét pépesítik és hőmérséklettől függően 10–12 órán át fermentálják. Az erjedés ideje alatt rendszeresen ellenőrzik a babokat, hogy az erjedés tökéletes időben megálljon. Az erjedés befejezése után a kávét mosócsatornán vezetik át. A babot ezután a szárítóasztalokhoz szállítják, ahol 2-3 hétig lassan, folyamatosan átmozgatva száradnak.

 

Kávé Kínában

A Kínában előállított kávé nagy része a nyugat-kínai Yunnan tartományból származik. A kulcsszereplők a helyi kis- és közepes méretű farmerek, akiket a Pu’er Dry Mill tapasztalt csapata támogat. A szakértők elkötelezettek amellett, hogy a farmerek a magas minőségű kávét termesszenek, cserébe fer trade szellemét szem előtt tartva, a farmerek érdekeit képviselik a piacon.

Adatok
Pörkölési profil
Eszpresszó
Cikkszám
OE69E-KG
Tömeg
1 kg/db
Hasonló termékek