SopronFest Specialty Kávé 200G

VAN
Raktárkészlet:
SopronFest Specialty Kávé 200G
200g
Ruanda
3 950 Ft

A SopronFest hivatalos kávéja!

 

Ország: Ruanda

Régió: Western Province

Farm: Kabyiniro

Variáns: Bourbon

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1600 - 1950 m

Feldolgozási mód: Natúr

Véleményünk szerint: Étcsokoládé, Vanília, Eper

Részletek

A kávéról 

2003-ban Muhororo régióban 28 farmer döntött úgy szövetkezetet alapít a kávétermesztés és profitabilitás növelése érdekében. Ez a kezdeti csoport 22 nőből és 6 férfiból állt. A kerületi hatóságok 30 hektárt bocsájtottak a részükre a régióban és a csoport minden tagjának parcellákat osztott ki. 2004-ben a csoport jogilag is bejegyzésre került Kopiguka kooperatíva néven. 2012-ben megépítettek egy kis mosóállomást a kávé feldolgozásához. A szövetkezet piaci rést pótolt a kávé begyűjtésével és feldolgozásával, mivel nem volt másik mosóállomás a régióban. Sajnos a rossz vezetői döntések és külső tényezők miatt, mint a piac, a szövetkezet nem tudott nyereséges maradni, és 2018-ban elkezdett dolgozni a Tropic Coffee-val, aki most irányítja és üzemelteti az állomást. A kooperatíva továbbra is döntéshozó és irányító szerepet vállal a farmok és termesztés működésében számukra biztosított földterületen. Az együttműködésük jövedelmező és támogatja a tagokat egyéb szolgáltatásokkal is mint az egészségbiztosítás, tandíj.

 

Szüret és feldolgozás 

A cseresznyét a gazdák kézzel szüretelik és válogatják, főszezonban idénymunkások segítségével. A gazdák közvetlenül a mosóállomásra viszik a cseresznyéket. A cseresznyéket vízen lebegtetik, hogy eltávolítsák az alul vagy túlérett szemeket. A cseresznyéket ezután emelt ágyakra fektetik száradni és rendszeresen forgatják az egyenletes száradás érdekében. Ez a folyamat körülbelül 30 napig tart. Majd mehet a szárazmalomba feldolgozásra.

Adatok
Pörkölési profil
Eszpresszó
Cikkszám
OE98
Tömeg
200 g/db
Hasonló termékek