Reina Elizabeth 250g

-4%
VAN
Raktárkészlet:
Pörkölt Special kávé kávézóknak Reina Elizabeth 250g
5 100 Ft
4 900 Ft
Kezdete: 2021.08.02   A készlet erejéig!

Ország – Costa Rica

Régió – San Luis of Grecias, West Valley

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1500m

Termelő szövetkezet: Reina Elizabeth

Termelő – Marvin Barrantes

Arabica Variáns – Milenio F1

Feldolgozási mód – Black Honey

 

Véleményünk: Ízében karambola, klementin és trópusi gyümölcstea jegyeit hordozza.

 

Ha hagyományosabb ízvilágú kávéinkra lennél kíváncsi vess egy pillantást Essential kávéinkra, ha pedig könnyen szerethető, de mégis valami különlegesre vágysz, nézd meg Special kávé választékunkat!

Részletek

A Reina Elizabeth farmot Marvin Barrantes és fia, Pablo vezeti. A gazdaság története 1959-re nyúlik vissza. A Reina Elizabeth malom 2017-ben épült, amit édesanyja után neveztek el.

 

Marvin micro lotokban kezdett el dolgozni, ami azt jelenti, hogy a farmon belül is felosztotta a területeit, osztályozta őket, hogy nagyobb választékkal rendelkezzen és különböző fajtákkal és fermentációkkal kísérletezhessen. Azóta is folyamatosan vásárolunk kávét tőle.

 

A mostani tétel egy black honey Milenio F1 fajta, amely erős és ellenálló, magas hozamú és kellemes édes ízt ad.

 

Ebben az évben a Covid-19 Costa Rica-t is elérte a betakarítási időszak végén. Sok vevőt visszatartott az utazástól és a termelők kénytelenek voltak végignézni, hogy az amerikai, európai és ázsiai piacaik hogyan zárnak le egyesével. Ügyfeleik nagyrésze elállt a szerződésétől és a termelők nem látták a fényt az alagút végén.

 

Marvin Barrantes szerencséjére idén is sok kávét termelt és amikor megkereste egy vevő, aki az összeset meg akarta venni, habozás nélkül eladta neki. Természetesen az általunk korábban lefoglalt tételeket megkaptuk és továbbra is szoros üzleti kapcsolatot ápolunk.

 

Szüretelés utáni eljárás: Az érett vörös cseresznyéket szüretelés után a malomba viszik, ahol eltávolítják a magról a gyümölcshús egy részét. Közvetlen a farmer háza mellett asztalokon szárítják 18-22 napig, az időjárástól függően, árnyékos helyen.

Adatok
Ország
Costa RIca
Cikkszám
OE16-k
Tömeg
250 g/db
Hasonló termékek