Refisa 1000g

VAN
Raktárkészlet:
Refisa 1000g
Ország
Kiszerelés
Pörkölési profil
15 800 Ft

Ország: Etiópia

Régió: Nensebo, Sidamo

Farm: Refisa mosóállomás

Farmer: 448 kisebb farmer, akik a Refisa állomással dolgoznak együtt

Variáns: Heirloom

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,850 - 2,000 m

Feldolgozási mód: Natúr

Véleményünk szerint: Áfonya, tejcsokoládé, nugát 

Részletek

A kávéról

Sidamo kis régiója, Nensebo a tengerszint feletti magasságával, bőséges napsütéses órák számával, az egyedi és őshonos fajták kombinációjával, mind hozzájárul a területre jellemző tiszta, édes és virágos ízvilág megalkotásához.

Negusse Debela a Refisa mosóállomás tulajdonosa Sidamo hírnevének megfelelő kávékat állít elő.

 

Feldolgozás és szüret

A gazdálkodási módszerek Sidamoban nagyrészt továbbra is a hagyományos vonalat képviselk. A helyi farmerek jellemzően a kávé növényeiket más élelmiszer-növényekkel együtt termesztik, például gluténmentes gabonafélék, banán és kukorica. Ez a módszer a kistermelők körében gyakori, mert ez maximalizálja a földhasználatot és élelmet biztosít családjaik számára. A hagyományos gazdálkodás a helyieknél magában foglalja az organikus termelést. A sidamoi gazdák jellemzően nagyon kevés vagy egyáltalán nem használnak műtrágyát, vagy növényvédőszert. A legtöbb mezőgazdasági munkát manuálisan végzik, és nagyon kevés feladat kerül gépesítésre, még a feldolgozás során is.

 

A farmerek kézzel szüretelik a cseresznyét, majd a Refisa mosóállomásra szállítják azt. A cseresznye átvételekor vizuálisan ellenőrzik, majd a cseresznyéket lepedőkre terítik, és emelt ágyakra fektetik. A 8-10 napos száradás során gyakran átmozgatják, hogy egyenletes legyen a száradás.

 

Etióp kávé

Etiópiát a kávé szülőhazájaként tartjuk számon, ezen felül a specialty kávéipar különleges figyelmét is kiérdemelte a megszámlálhatatlanul sokféle ízvariánsnak köszönhetően.

Etiópiában a legtöbb termelő kistermelő és a többség továbbra is hagyományos módszerekkel termeli a kávét. Ennek eredményeként a legtöbb kávé előállítása műtrágya vagy növényvédőszer nélkül történik. A kávét szinte teljes egészében kézműves módszerrel termesztik, szüretelik és szárítják.

Korábban a kávék nyomon követése nehéz volt. Ma már azonban az új szabályozásnak hála, a kávékat közvetlenül a farmerektől tudjuk megvásárolni. Az így kialakult közvetlen kapcsolat által mindenki nyer, hiszen európai importőrünk segíteni tudja őket a terményeik legjobb minőségben való előállításában, mi pedig ellenőrizhető, kifogástalan minőségű kávébabot tudunk vásárolni. Közös célunk, hogy a gazdák és a kávépörkölő egyaránt hozzáadott értéket tudjon képviselni a termesztés, feldolgozás és a pörkölés folyamata során.

Adatok
Ország
Etiópia
Pörkölési profil
Filter
Cikkszám
OE34KG
Tömeg
1 kg/db
Hasonló termékek