Okoluu 250g

Nincs raktáron
Okoluu 250g
3 800 Ft

Ország – Etiópia
Régió – Guji, Okoluu, Oddo Shakiso
Termelő – Okoluu Farmer Társaság
Feldolgozóállomás tulajdonosa: Okoluu Farmers Group
Arabica Variáns – JARC
Feldolgozási mód – Natúr
Termőhely tengerszint feletti magassága – 2000-2150 m

Véleményünk: Ízeiben leginkább mandarin és boliviai étcsokoládéhoz hasonlítható melyben további trópusi gyümülcsök is megtalálhatóak. Mézes selymes testesség van jelen, elképesztően édes és hosszú lecsengéssel bír.

Részletek

Okoluu Guji Natural Organic

 

Etiópiát a kávé szülőhazájaként tartjuk számon, ezen felül a specialty kávéipar különleges figyelmét is kiérdemelte a megszámlálhatatlanul sokféle ízvariáns miatt.

Etiópiában a legtöbb termelő kistermelő és a többség továbbra is hagyományos módszerekkel termeli a kávét. Ennek eredményeként a legtöbb kávé előállítása műtrágya vagy növényvédőszer nélkül történik. A kávét szinte teljes egészében kézműves módszerrel termesztik, szüretelik és szárítják.

Korábban a kávék nyomonkövetése nehezen volt ellenőrizhető. Ma már azonban új szabályozásnak köszönhetően a kávékat közvetlenül a farmerektől tudjuk megvásárolni. Az így kialakult közvetlen kapcsolat által mindenki nyer, hiszen európai importőrünk segíteni tudja őket a terményeik legjobb minőségben való előállításában, mi pedig ellenőrizhető, kifogástalan minőségű kávébabot tudunk vásárolni.

 

Guji régió

Bőséges csapadékellátás és hegyvidéki terep jellemzi a Guji régiót. Tökéletes helyszínt biztosítva az itt található kávéfajták termesztéséhez. A Guji régiót csak a közelmúltban különböztették meg a szomszédos Sidamo és Yirangcheffe termőhelyektől. Kiváló minősége és egyedi profilja rövid időn belül nemzetközi elismerést hozott.

 

A farm

Okoluu Farmer Tárasaság 33 tagja a közös farmjukon 2000-2150 méteres tengerszint felett termeszt. A körülbelül két hektáros gazdaság növényei 1-7 év közöttiek. A vállalkozásuk előremozdítása érdekében a gazdák a betegségeknek ellenálló és a nagy hozamú helyi fajtákat részesítik előnyben.

 

Hagyományőrzés

A farm organikus minősítéssel rendelkezik.

Tradicionális művelési módszer szerint gazdálkodnak a farmerek, ami azt jelenti, hogy a termőföldeken a kávécseresznye mellett egyéb haszonnövényt is termesztenek. Ez az eljárás gyakori a kis gazdák körében, hiszen maximalizálja a földhasználatot és így a családjaik szükségleteit is el tudják látni.

JARC

Jimma Agricultural Research Center (JARC)

 

Szüret és feldolgozás

A gazdák válogatják a cseresznyéket. Az érett cseresznyét megemelt ágyakon napon szárítják, és gyakran forgatják azokat, hogy elősegítsék az egyenletes száradást. Körülbelül 2-3 hét, amíg a cseresznye megszárad.

Adatok
Cikkszám
OE11-k
Tömeg
250 g/db