Mutura 250g

VAN
Raktárkészlet:
Pörkölt Specialty kávé kávézóknak
5 700 Ft

Ország: Kenya

Régió: Embu

Farm: Mutura Estate

Farmer: Madame Jane

Variáns: SL 28

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,520 m

Feldolgozási mód: Natúr

Véleményünk szerint: Almabor, Ringló, Mandula

Részletek

A kávéról

A Mutura Birtok Embu városában található, Kirinyaga határán, Kenyában. Madame Jane néhai férjétől, Muturától vette át a farm irányítását.

Madam Janenek 10 000 kávénövénye van, amik főként SL és Ruiru variánsok. A tengerszint feletti magasság 1520 m. Az összes előállított kávé apró 1 -es magozó korongon dolgozzák fel majd fermentálják és szárítják asztalokon, amelyek különböző árnyékos helyeken vannak a ház körül.

 

A thikai származású Kahawa Bora Millers által kezdeményezett programban Madame Jane úgy döntött, hogy a 19/20 -as termésből először próbálnak natúr feldolgozású kávét készíteni. Kahawa Bora lelkiismeretesen figyelemmel kísérte a folyamatot. A program által biztosított agronómusok is rendszeresen látogatták a farmot, hogy felügyeljék az eljárást és segítsenek Janenek és dolgozóinak. Az első próbálkozás eredménye két zsák kávé lett, amivel Madame Jane nagyon elégedett volt és motivált lett, hogy az elkövetkezendő szüretekben több kávét is natúr feldolgozással készítsen.

 

Szüret és feldolgozás

Idei szüret alkalmával Madame Jane újabb natúr feldolgozású tételt állított elő a farmján. A cseresznyéket vizuális ellenőrzés után lepedőkre terítik és árnyékos asztalokra fektetik. A száradás során, ami 21 napig tart, gyakran átmozgatják, hogy egyenletes legyen a száradás.

Adatok
Ország
Kenya
Kiszerelés
250g
Cikkszám
OE40-k
Tömeg
250 g/db
Hasonló termékek