Montezumba 250g

Nincs raktáron
Montezumba 250g Nicaraguai Special pörkölt kávé baristáknak
3 800 Ft

Ország – Nicaragua
Régió – Mozonte, Nueva Segovia
Farmerek – Gloria Rivas és Huibert Aguilar
Arabica variáns – Caturra&Catuai
Feldolgozási mód – Mosott
Termőhely tengerszint feletti magassága – 1500-1700 m

Véleményünk: Kellemes, gyümölcsös, sárgabarackra emlékeztető savasság, pörkölt mandulába hajló krémesség és kakaós lecsengés teszi valóban kiegyensúlyozottá ezt a mosott kávét.

 

Ha hagyományosabb ízvilágú kávéinkra lennél kíváncsi, nézz rá Essential kávéinkra, ha pedig a prémium tételek kedvelője vagy, vess egy pillantást Fancy kávéinkra!

Részletek

2000-ben Gloria Rivas és férje megvették első termőterületüket Mozonte-ban, majd apránként bővítették azt. Évről évre arra törekednek, hogy emeljék a termés minőségét és tanuljanak valami újdonságot, melynek hasznát vehetik a kávétermesztés során.
A feldolgozás során a cseresznyét éretten szüretelik, a gyümölcshúst frissen eltávolítják a babokról, majd 12-15 órán át fermentálják, végül mossák. Ezt követően afrikai típusú ágyakon szárítják 15 napig az Ocotal-i Cafetos de Segovia feldolgozó állomáson.

Adatok
Cikkszám
OE9
Tömeg
250 g/db