Milagros Geisha 200g

Milagros Geisha 200g
Ország
Kiszerelés
Pörkölési profil
5 300 Ft

Ország: Kolumbia

Régió: Acevedo, La Argentina, Pitalito, Timana

Farm: Finca Meadow

Farmer: 4 farmer, aki a Buena vista mosóállomásra szállítanak

Variáns: Geisha

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,850 – 1,950 m

Feldolgozási mód: Double fermentation washed

 

Véleményünk szerint: Közepes test és összetett savasság jellemzi. Őszibarack, trópusi gyümölcs, marakuja, zöldalma és könnyű mandula jegyekkel.

Részletek

A kávéról

Ez a geisha tétel Huila megye területén működő Buena Vista mosóállomásról érkezett. A környező területeken működő termelők egy kiválasztott csoportjának munkájának az eredménye. Vállalkozó szellemű termelők a saját farmjukon a mosóállomásról kapott folyamatos támogatással és nagy odafigyeléssel gondozták a kávénövényeket. Az alázatos munkájuk eredménye, hogy a megszerzett tudással a farmjukon változatosságra törekszenek és átfogóbb portfólióval tudnak megjelenni a piacon.

 

Szüret és feldolgozás

A szüreteléshez erre a tételre specializálódott, tapasztalt munkások segítették a farmerek munkáját, hogy a cseresznyék minőségét megőrizzék. Ezután a megmossák a cseresznyét és tartájokba töltik. A fermentációs folyamat egyedi, mert oxigént engednek a tartályba a 30-40 órás fermentációs folyamat közben. Ezt követően a kávé feldolgozása hagyományosan mosott eljárással tisztítják meg.

A kezdeti szárítás a lehető leggyorsabban történik a víz eltávolításával, elkerülve ezzel a gombák megjelenését és a túlerjedést. Ehhez egy nagyon vékony pergamentréteget terítenek ki, később vastagabb rétegekbe gyűjtik. A lassú egyenletes száradás érdekében állandóan átforgatják. A száradási idő átlagosan 14-20 nap.

Adatok
Ország
Kolumbia
Pörkölési profil
Filter
Cikkszám
OE64
Tömeg
200 g/db
Hasonló termékek