Las Lajas Black Diamond 200g

Pörkölt Specialty kávé kávézóknak
Ország
Kiszerelés
Pörkölési profil
6 480 Ft

Ország: Costa Rica

Régió: Vulkan Poas / West valley

Farm: Finca Las Lajas

Farmer: Francisca és Oscar Chacon

Variáns: Kenia SL 28

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,520 – 1,570 m

Feldolgozási mód: Black Diamond - Natural

Véleményünk szerint: Extrém fermentált jegyek sokasága például portói bor, konyak megy. Mazsola, rum, melasz, túlérett ananász.

Részletek

Black Diamond

 

A Las Lajas farm Costa Rica Sabanilla de Alajuela régiójában található. A farm tanúsított biogazdaság, amit azzal érdemeltek ki a harmadik generációs gazdák, Francisca és Oscar Chacos, hogy a környezet megóvása mellett, a legjobb minőségű kávét termelik. A Kenia SL 28 tétel betakarítását és feldolgozását nagy gonddal felügyeli Oscar és Francisca. A betakarítás során Francisca megméri a cseresznye Brix-értékét az optimális érési fok meghatározásához. A betakarítás akkor kezdődik, amikor a Brix-érték körülbelül 22°. A Brix-méréssel történő betakarítás azért is hasznos, mert az újabb fajták időnként különböző színűek lesznek: A refraktométer használata elősegíti a termés állandó érettségi szintjének megőrzését, ami kritikus fontosságú a kiváló minőségű natúr és honey feldolgozású tételek termesztésénél.

 

Szüret és feldolgozás

 

Ezt a micro / nanolotot a család különös gonddal és szeretettel gondozza. A Kenya SL 28-at nagyon későn szüretelik, kézzel szedik és gondosan, friss forrásvízzel mossák le. Ezután körülbelül 7 napig napon szárítják. Majd további 30 napig fermentálják nagyon speciális, szabályozott hőmérsékletű, árnyékolt ágyakon, ún. "black diamond" eljárással. A bab 11 százalékos víztartalmának elérésekor, ismételten melegítés és hűtés követi. Ez a folyamat rendkívül munkaigényes, de a befektetett munka megtérül, mert összehasonlíthatatlan ízélményt eredményez.

Adatok
Ország
Costa RIca
Pörkölési profil
Filter
Cikkszám
OE36-k
Tömeg
200 g/db
Hasonló termékek