Kiburi 250g

VAN
Raktárkészlet:
Kiburi pörkölt fancy kávé kavézóknak 250g
4 900 Ft

Ország – Kenya

Régió – Kirinyaga, Gichugu, Njuku 

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1750m

Termelő szövetkezet: Kiburi

Termelő – Githinji Ernest

Arabica Variáns – Ruiru 11

Feldolgozási mód – Natúr 

Részletek

A Kiburi egy 1968-ban a jelenlegi tulajdonosok szülei által indult apró szövetkezet, mindössze 16 farm alkotja, amelyek közösen dolgoznak egy feldolgozóállomáson.

 

Elsősorban SL28 és Ruiru 11 variánsú kávékat termesztenek a Kiburi farmerek. A szövetkezet elnöke, Githinji Ernest a családjával él a farmjukon. Ernest folyamatosan kísérletezik új feldolgozási módokkal és fontosnak tartja a tanulást. A kreativitásának és ennek a hozzáállásnak az eredménye ez az exkluzív tétel, amelyből összesen 20 kilónyi áll rendelkezésünkre.

 

A kenyai kávék 100%-a mosott volt egészen eddig az évig, amikor Ernest natúr feldolgozású kávét tökéletesített. A szüret során különös figyelmet fordítottak arra a farmerek, hogy csak az érett gyümölcsök kerüljenek leszedésre. A cseresznyéket megmosták mielőtt egy magasított ágyon szétterítették őket, ahol 3 óránként átforgatták őket, éjszakára pedig betakarták.

 

Ha hagyományosabb ízvilágú kávéinkra lennél kíváncsi vess egy pillantást Essential kávéinkra, ha pedig könnyen szerethető, de mégis valami különlegesre vágysz, nézd meg Special kávé választékunkat!

Adatok
Cikkszám
OE3
Tömeg
250 g/db