Finca La Estanzuela 1000g

Finca La Estanzuela 1000g
Ország
Pörkölési profil
14 600 Ft

Ország: Mexikó

Régió: Veracruz

Farm: Finca La Estanzuela

Farmer: Juan Martinez

Variáns: Sarchimor

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,100 m

Feldolgozási mód: Fully Washed

Véleményünk szerint: Grapefruit, savanyú cukor, karamella

Részletek

A kávéról

 

Juan Martinez felmenője, akit szintén Juan Martineznek hívnak, az 1800-as évek közepén érkezett Spanyolországból a mexikói Xalapába. A Martinez család a mai napig folytatja a hagyományt coatepeci földjein és kiváló minőségű speciality kávét termeszt.

 

2018-ban a Martinez család elkezdte megújítani földjeit, nagy hangsúlyt fektetve a talaj tápanyagtartalmának felfrissítésére és ellenálóbb variánsok telepítésére. A választás a Sarchimor-ra esett, ami egy CLR ellenálló variáns, a Villa Sarchi és a Timor keresztezéséből.

 

 

Szüret és feldolgozás

 

A kávét szelektíven kézzel válogatják és a farmon is kerül feldolgozásra. A cseresznye húsát lehántják, majd a babokat betonkádakba helyezik és ott fermentálják. Az erjedés végeztével a babokat átmossák tiszta vízzel és 70 órát szárítják, majd 60 napig pihentetik a farmon mielőtt elszállítják a helyi szövetkezetbe, hogy eltávolítsák a maradék gyümölcshúst a kávéról.

 

A variánsról

 

A Sarchimor a variánsok azon hibrid „családja” mely a CLR (coffee leaf rust) ellenálló kelet-timori hibrid és Villa Sarchi (egy natural Bourbon mutáció mint a Caturra és a Pacas) keresztezéséből származik. A Sarchimor egy jó keveréke a Bourbon ízprofiljának (köszönhetően a Villa Sarchi közeli rokonságának) és jó ellenállóképességnek a betegségek ellen hála a hibridnek Kelet-Timorból. Több jól ismert Sarchimor variáns is létezik, köztük a Marsellesa és a Parainema.

Adatok
Ország
Mexikó
Pörkölési profil
Filter
Cikkszám
OE61KG
Tömeg
1 kg/db
Hasonló termékek