El Triangulo 250g

Pörkölt Specialty kávé kávézóknak
Ország
Kiszerelés
6 800 Ft

Ország: Kolumbia

Régió: Huila, Riecitos

Farm: Finca El Triangulo

Farmer: Evelio Mota

Variáns: Pink Bourbon

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,700 m

Feldolgozási mód: Honey

Véleményünk szerint: Fekete cseresznye, citrusok valamint virágok, csonthéjas gyümik és grépfrút játéka. 

 

Részletek

A kávéról

Evelio Mota nagyszüleitől örökölte a kávétermelés iránti szenvedélyét. Evelio régiójában 14 termelővel működik együtt, mindannyian precíz feldolgozás és kiváló minőség miatt elismertek. Mota 4 rokona is tagja a termelőkből álló csoportnak, köztük unokatestvére, Edgar Mota, a Finca Buena Vista tulajdonosa.

Evelio nagy volumenű projekteket tervez a Finca El Triangulon, beleértve a környező régiót is. A szomszédos termelőkkel azon dolgoznak, hogy növeljék a piacra jutási esélyeiket. Továbbá törekvései közé tartozik, hogy javítsa a farm kávéfeldolgozásával kapcsolatos infrastruktúráját és természetesen javítsa a kávé minőségét.

A harmadik generációs kávétermelő Evelio Motának nagy tervei vannak a kávé előállításával kapcsolatban farmján, a Finca El Triangulon és az környező régióban. Elkötelezett a kávé minőségének javítása, a kávé feldolgozásáért felelős infrastruktúra felújítása és a piaci részvétel növelése iránt.

Szüret és feldolgozás

Evelio új módszereket keres a kávé minőségének javítására. Farmján szelektíven, kézzel válogatják az érett cseresznyét és ott is dolgozzák fel. A cseresznyéket pépesíti, amiket a „casa elba”-jában szárít – azaz az otthona tetőterében. A száradást figyelmesen végigkíséri, gyakran átmozgatja a kávét és vízálló lepedőkkel letakarja minden éjjel, hogy megvédje az éjszakai nedvességtől és a párától.

 

Inconexus Guacharos program

Az Inconexus Guacharos programja, amelyet egy Közép- és Dél-Amerikában őshonos madárról neveztek el, támogatja azokat a farmereket, akik nyitottak az új fejlesztésekre, miközben megőrzik a környezetük sértetlenégét és csökkentik a gazdaságuk ökológiai lábnyomát.

 

Pink Bourbon variáns

A Pink Bourbon variáns, a sárga és a vörös Bourbon fajták hibridje, amit először Kolumbiában termesztettek. Ízjegyei szerint a Pink Bourbon minden előnyös jellegzetességet örökölt Bourbon szüleitől. A legtipikusabb, hogy az erős virág jegyek és egy sajátos kellemes savasság megtalálható benne.

Ennek a különleges kombinációnak a hátterében nem csak szín és a tengerszint feletti magasság áll. Laboratóriumi kutatás során kiderült, hogy Pink Bourbon fajtának magasabb a glükóz tartalma. Ez az extra glükóz – egy fajta cukor - nemcsak édesebb ízt jelent, hanem selymesebb testességet és zamatosabb szájérzet is. Néhány termelő arról is beszámol, hogy Pink Bourbonnak nagyobb az ellenállóképessége a betegségekkel szembeni, mint a vörös és a sárga szüleinek.

 

Kolumbiai kávé

Kolumbia kávét a 19. század eleje óta termel és exportál. A kolumbiai kávé híres testességéről, élénk savasságáról és gazdag utóízéről. Erre a régióra jellemző, hogy az éghajlati jelenségek széles skálájával büszkélkedhet és a földrajzi viszonyok is kedvezőek. Ezek járulnak hozzá az egyedi ízejegyek kialakulásához a kávéban. Kolumbiában a betakarítás ideje meglehetősen változhat, aminek következménye, hogy Kolumbiának egész évben van friss termése.

 

A specialty kávék elterjedése miatt egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kereskedők és a gazdák az üzleti tevékenységük megváltoztatására. A termelőknél egyre gyakoribb, hogy különválasztják a legjobb minőségű kávéjukat, amiket külön forgalmaznak.

A kolumbiai kávék az elmúlt 10 évben több nemzetközi tanúsítványt szereztek. A leggyakoribb igazolások a Fairtrade, az Rainforest Alliance, az UTZ és az Organikus.

Adatok
Ország
Colombia
Kiszerelés
250g
Cikkszám
28OE-k
Tömeg
250 g/db
Hasonló termékek