A kávéról
Ezt a kávét Johnny Alvarado Abarca termesztette a Finca El Salitre birtokon, és a családja micromalmában, a Corazon de Jesus-ban dolgozták fel. A micromalmot az Alvarado Fonseca család alapította 2015-ben, és azóta jelentős fejlesztéseket hajtottak végre. Még a Cup of Excellence döntőjébe is bekerültek néhány kávéjukkal. A malom különböző feldolgozási módszereket alkalmaz, beleértve a teljesen mosott, a természetes, a mézes és a különféle anaerob eljárásokat is.
Szüret és feldolgozás
A cseresznyét kézzel válogatva szedik, és az érett, vörös gyümölcsöt a Corazon de Jesus micromalomba szállítják. A cseresznyét emelt ágyakon szárítják, és gyakran forgatják, hogy egyenletesen száradjon. A szárítás körülbelül 10-20 napot vesz igénybe. Miután megszáradt, a cseresznye körülbelül 2 hónapig pihen, mielőtt szárazon őrlik és előkészítik az exportra.
A Caturra-ról
A Caturra egy kávévariáns, amely kompakt, alacsony növéséről ismert, és a Bourbon természetes mutációja. Először 1915 körül fedezték fel a brazil Minas Gerais államban. Ez a fajta egyetlen gén mutációjának eredménye a Bourbon fajtában, ami a növényt kisebbé, de még mindig magas hozamúvá tette. Ahogy elterjedt a Caturra lehetővé tette a sűrűbb kávétermesztést.
A Bourbon közvetlen leszármazottjaként a Caturra finom és összetett ízvilágáról híres, amelyek gyakran virágosak és gyümölcsösek. Ugyanakkor szoros kapcsolata a Bourbon-el azt jelenti, hogy a Caturra nagyon érzékeny a kávélevélrozsda (CLR) és más gyakori kávébetegségekre és kártevőkre. Ennek következtében a Caturrát később CLR-ellenálló hibridekkel keresztezték például a Timor-Leste-vel, ami a Catimort és annak további változatait eredményezte.