El Cambalache 250g

Nincs raktáron
El Camabalache 250g Igazi Special kávé Nicaraguából
4 500 Ft

Ország – Nicaragua
Régió – Dipilto, Nuova Segovia
Termelő – Samuel Zavala
Arabica Variáns – Maracaturra
Feldolgozási mód – Anaerobic
Termőhely tengerszint feletti magassága – 1350-1500 m

Véleményünk: Ezt a nicaraguai tételünket közepes testesség jellemzi, ízjegyeiben az ananász édessége és a mandarin gyümölcsössége jelenik meg, mely a grapefruit savasságával és üde citrusosságával párosul.

 

Ha hagyományosabb ízvilágú kávéinkra lennél kíváncsi vess egy pillantást Essential kávéinkra, ha pedig könnyen szerethető, de mégis valami különlegesre vágysz, nézd meg Special kávé választékunkat!

Részletek

Az öt és fél hektáros ültetvény Dipiltoban, a nicaraguai Nueva Segovia régióban 1350-1500 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el.
Tulajdonosa a fiatal agronómus Samuel Zavala, aki a farm vezetését néhány éve vette át édesapjától és mostanra több Cup of Excellence díjat is nyert. Ezzel a tételünkkel 2018-ban a negyedik helyezést érte el.
A nicaraguai kávé termelés egyik jelképe a Maracaturra variáns, ami hozzánk a farm El Krique parcellájáról érkezett.
Érdekessége az odafigyelésben és az anaerobic feldolgozásban rejlik. A feldolgozás folyamata a gyümölcshús eltávolítása után 80 órán keresztül egy légmentesen elzárt hordóban történik. Az így zajló fermentálás után 10 napig emelt ágyon szárítják a babokat a tökéletes minőség elérése érdekében.

Adatok
Cikkszám
OE13-k
Tömeg
250 g/db