A kávéról
A Las Lajas farm Costa Rica Sabanilla de Alajuela régiójában található. A farm tanúsított biogazdaság, amit azzal érdemeltek ki a harmadik generációs gazdák, Francisca és Oscar Chacos, hogy a környezet megóvása mellett, a legjobb minőségű kávét termelik. A Kenia SL 28 tétel betakarítását és feldolgozását nagy gonddal felügyeli Oscar és Francisca. A betakarítás során Francisca megméri a cseresznye Brix-értékét az optimális érési fok meghatározásához, a betakarítás akkor kezdődik, amikor a Brix-érték körülbelül 22°. A Brix-méréssel történő betakarítás azért is hasznos, mert az újabb fajták időnként különböző színűek lesznek: A refraktométer használata elősegíti a termés állandó érettségi szintjének megőrzését, ami kritikus fontosságú a kiváló minőségű natúr és honey feldolgozású tételek termesztésénél.
Szüret és feldolgozás
Ezt a Micro / Nanolotot a család különös gonddal és szeretettel gondozza. A Kenia SL 28-at nagyon későn szüretelik, kézzel szedik és gondosan friss forrásvíz alatt mossák. Ezután körülbelül 7 napig napon szárítják. Majd további 30 napig fermentálják nagyon speciális, szabályozott hőmérsékletű, árnyékolt ágyakban, ún. "double diamond" eljárással. A bab 11 százalékos víztartalmának elérésekor az ismételt melegítés és hűtés követi. Ez a folyamat rendkívül munkaigényes, de a befektetett munka megtérül, mert összehasonlíthatatlan ízélményt eredményez.