Las Lajas Double Diamond 200g

VAN
Raktárkészlet:
Las Lajas Double Diamond 200g
Ország
Kiszerelés
Pörkölési profil
7 950 Ft

Ország: Costa Rica

Régió: Vulkan Poas / West valley

Farm: Finca Las Lajas

Farmer: Francisca és Oscar Chacon

Variáns: Kenia SL 28

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,520 – 1,570 m

Feldolgozási mód: Double Diamond - Natural

Véleményünk szerint: Puncs, kognac, meggy

Részletek

A kávéról

 

A Las Lajas farm Costa Rica Sabanilla de Alajuela régiójában található. A farm tanúsított biogazdaság, amit azzal érdemeltek ki a harmadik generációs gazdák, Francisca és Oscar Chacos, hogy a környezet megóvása mellett, a legjobb minőségű kávét termelik. A Kenia SL 28 tétel betakarítását és feldolgozását nagy gonddal felügyeli Oscar és Francisca. A betakarítás során Francisca megméri a cseresznye Brix-értékét az optimális érési fok meghatározásához, a betakarítás akkor kezdődik, amikor a Brix-érték körülbelül 22°. A Brix-méréssel történő betakarítás azért is hasznos, mert az újabb fajták időnként különböző színűek lesznek: A refraktométer használata elősegíti a termés állandó érettségi szintjének megőrzését, ami kritikus fontosságú a kiváló minőségű natúr és honey feldolgozású tételek termesztésénél.

 

Szüret és feldolgozás

 

Ezt a Micro / Nanolotot a család különös gonddal és szeretettel gondozza. A Kenia SL 28-at nagyon későn szüretelik, kézzel szedik és gondosan friss forrásvíz alatt mossák. Ezután körülbelül 7 napig napon szárítják. Majd további 30 napig fermentálják nagyon speciális, szabályozott hőmérsékletű, árnyékolt ágyakban, ún. "double diamond" eljárással. A bab 11 százalékos víztartalmának elérésekor az ismételt melegítés és hűtés követi. Ez a folyamat rendkívül munkaigényes, de a befektetett munka megtérül, mert összehasonlíthatatlan ízélményt eredményez.

Adatok
Ország
Costa Rica
Pörkölési profil
Filter
Cikkszám
OE58
Tömeg
200 g/db
Hasonló termékek