Decaf 250g

Mexikói mosott pörkölt kávé baristáknak kávézókba Decaf 250g
3 500 Ft

Ország – Mexikó
Régió – Hustusco, Veracruz
Farm – Finca La Laja
Variáns – Caturra, Cirollo, Bourbon
Koffeinmentesítés – Mountain Water Process
Feldolgozás – Mosott
Termőhely tengerszint feletti magassága – 1100 m

Ízjegyeiben fűszeres csokoládé, mandarin és tiszta utóíz jellemzi

 

Ha hagyományosabb ízvilágú kávéinkra lennél kíváncsi, nézz rá Essential kávéinkra, ha pedig a prémium tételek kedvelője vagy, vess egy pillantást Fancy kávéinkra!

Részletek

A Decaf MWP Mexico HG kávénk egy különálló farmról származó tétel a Finca La Laja farmról, közel a Veracruz államban található Huatusco városhoz. A jelenlegi tulajdonos Hermilo Sampieri aki jelenleg körülbelül egy 500 hektár alapterületű farmon gazdálkodik. Az ültetvény RFA és 4C fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkezik. A „La Laja” birtok a nevét a Huatusco, Veracruz régióban található gyakori mészkőről kapta
A szüret Október/Novemberben kezdődik és egészen eltart Áprilisig. A koffein tartalom csökkentésére a helyi gleccserek vizeit használják ezért nevezik Mountain Water Process(Hegy Vizi Feldolgozás)-nek. Ez a metódus segít megtartani a zöld kávé babok íz világát, viszont a filtereken átfolyó víz segít eltávolítani a koffeint. Később ez a víz felhasználható az azonos profilok feldolgozásához. A folyamatot a szintén Veracruzban található DESCAMEX végzi.

Adatok
Cikkszám
OE08-k
Tömeg
250 g/db