Cascavel Vermelha 250g

VAN
Raktárkészlet:
Cascavel Vermelha 250g
3 200 Ft

Ország - Brazília

Inc: Sucafina Originals

Farm - Sul de Minas, Cerrado Mineiro, Mogiana, Matas de Minas

Farmer - Farmers working with Sucafina Brazil

Variáns - Bourbon és Catuai variánsok

Termőhely tengerszint feletti magassága - 8,00 - 1,100 m

Feldolgozási mód - Natúr

Véleményünk szerint: A kávét közepes testesség jellemezi, korrekt és kerek mint ahogy azt egy Brazil tételtől elvárjuk. Szilva és nektarin édes savassága a domináns tejcsokoládéval keveredve

Részletek

Kávéról

Vörös csörgőkígyó után elnevezett Cascavel Vermelha (portugálul vörös) brazil kávé, sok piros gyümölccsel és kifinomult édességgel. A Cascavel fenntartható, folyamatosan megvásárolható kávé elérhető áron. Zöldkávé beszállítónk elkötelezetten végig kíséri a teljes betakarítást és a termelők munkáját.

A portugálul Cascavel néven ismert csörgőkígyónak rossz hírneve van. Erős hajlama, hogy megvédje magát minden észlelt fenyegetéstől, ijesztő ellenféllé teszi. Azonban ez a kígyó elengedhetetlen a kávé ökoszisztémája szempontjából is. A csörgőkígyók rágcsálókat és más apró állatokat esznek, így ezeket a kártevőket távol tartják a kávénövényektől. Ezek pusztítást okozhatnak a kávéfa gyökérrendszereibe belefúródva vagy az öntöző rendszert megrágva.

 

Szüret és feldolgozás

A legtöbb brazil kávét hatalmas gazdaságokban termelik, a hozam maximalizálása érdekében. Brazília sok kávétermesztő régiójára viszonylag sík táj jellemző, ami lehetővé teszi a mechanikus betakarítást. Míg korábban a gépesítés azt jelentette, hogy az összes gyümölcsöt leszüretelik, a mai betakarító gépek egyre érzékenyebbek és lehetővé teszik a gazdaságok számára, hogy csak teljesen érett cseresznyét szüreteljenek. Az újabb, szelektív technológiák segítségével egyre több olyan gazdaság található Brazíliában, amelyek egyre inkább jó minőségű kávéval foglalkoznak, és képesek is azokat előállítani

Sok esetben a „kézi gépes” betakarítás vegyes formáját alkalmazzák, különösen a kevésbé egyenletes talajszinttel rendelkező gazdaságokban. Az érett kávét egyfajta gépesített gereblye segítségével - szedik össze, amely rezgés segítségével finoman szüreteli az érett cseresznyét a fákról. A kávécserjék között ponyva húzódik, hogy felfogja a cseresznyét, amikor leesik.

Ezt a kávét gyümölcsösségéhez passzolóan natúr feldolgozás során kezelik. A natúr feldolgozású tételeket nagy teraszokon közvetlen a nap alatt szárítják, míg a „pulped natural”-t pépesítik és fejtik, majd ezután terítik szét a teraszokon. Mindkét esetben a kávét rendszeresen átmozgatják és forgatják, hogy biztosítsák az egyenletes száradást.

A bab méret szerinti szétválasztása a száraz őrlési folyamat döntő szakasza. A kávészemeket méret szerint osztályozza egy gép. Zöldkávét adagolnak a gépbe, és a rosták rázkódásával a fix méretű szitán lévő lyukaknál kisebb babok átesnek egy alsó tálcára, mindaddig amíg el nem érik a legkisebb szemek a legalsó tálcát. A kávébabszemek egységessége hozzájárul az egységes pörköléshez. Ebben a tételben a kávészemek mérete 16/17 egység közé tehető.

Adatok
Cikkszám
OE21-k
Tömeg
250 g/db
Hasonló termékek