Bensa Kokose 250g

VAN
Raktárkészlet:
Pörkölt Specialty kávé kávézóknak
4 600 Ft

Ország: Etiópia

Régió: Bensa, Sidamo

Farm: Logita

Farmer: 18 kisebb farmer, akik a Logita állomással dolgoznak együtt

Variáns: Mixed heirloom

Termőhely tengerszint feletti magassága: 2,300 m

Feldolgozási mód: Mosott

Véleményünk szerint: Yuzu, Szőlő, Nádcukor

Részletek

A kávéról

Egy igazán különleges kávé érkezett hozzánk a Logita mosóállomásról, amit Heleanna Georgalis és Moplaco Company 2017-ben vásárolt. A mosóállomás jellegzetessége, hogy a nevét a rajta keresztül futó Logita folyóról kapta.

Amikor a vertikális integrációt engedélyezték, a Moplaco Company úgy döntött, hogy a minőség javításához vezető következő lépcsőfok, hogy saját mosóállomásuk legyen. Heleanna Georgalisnak több szempontból is Bensa a kedvenc helye Sidamoban. A terület tengerszint feletti magassága, a talaj és a természetes vízforrás miatt kiváló minőségi kávék előállítására alkalmas. Ő is tudta, hogy a környező gazdákkal való szoros együttműködés kölcsönös hasznot hoz még inkább hozzáad a minőséghez. A Logita állomás a Segera nevű kis falu közelében található, ahonnan az összes termelő származik, aki cseresznyét szállítanak a mosóállomásra.

 

Szüret és feldolgozás

Ezt a tételt 18 gazda szállította a mosóállomásra a szüret kezdetén. Itt a kávé tengerszint felett 2300 m magasságban termesztik. Ez a magasság hűvösebb hőmérsékletet biztosít, ezért a cseresznye lassan érik, kicsire nő és intenzív ízekkel van tele. Nagyon egyedi, és nagyon finom.

Ezt a tétel egy natúr feldolgozású, ami azt jelenti, hogy az érett cseresznyét szétválogatják, tiszta vízben megmossák, majd kimagozzák és 36-72 órán keresztül fermentálják - az időjárástól függően. Az erjesztés után a kávészemeket megmossák és áztatják, 15 napig száradnának emelt afrikai ágyakon. A dolgozók gyakran forgatják, hogy elősegítsék az egyenletes száradást.

Adatok
Ország
Ethiop
Kiszerelés
250g
Cikkszám
OE38-k
Tömeg
250 g/db
Hasonló termékek