Beloya 250g

Pörkölt Specialty kávé kávézóknak
5 500 Ft

Ország: Etiópia

Régió: Beloya, Yirgacheffe

Farm: Moplaco mosóállomás

Farmer: 200+ kisebb farmer, akik a Moplaco állomással dolgoznak együtt

Variáns: Mixed Heirloom

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,770 m

Feldolgozási mód: Natúr

Véleményünk szerint: Áfonya, Kandírozott citrom, Zöld dió  

Részletek

A kávéról

Ezt a kávét Beloya, Kochereben termesztik és a Moplaco mosóállomáson dolgozzák fel. Ezt az állomást a mostani tulajdonos Heleana Georgalis apja, Yanni Georgalis 2005 -ben alapította. Elsőként alkalmazta a natúr feldolgozási módot specialty kávén Etiópiában és a világon is.

Kochere az a kerület, ahol az állomás található, és Chelelectu a központi város. Heleannának a mosóállomáson 5 állandó dolgozója van, köztük az igazgató Tessema Tzigso. A betakarítás során a dolgozók száma többszörös, mivel sok segítő kézre van szükség a cseresznye szelektív szedéséhez és a feldolgozás körültekintő végbemeneteléhez, hogy biztosítani tudják az édes, tiszta és érett ízeket a kávéban. Ez a konkrét tétel Beloyából származik.

 

Szüret és feldolgozás

Az érett cseresznyét több mint 200 beloyai gazda szállítja a mosóállomásra. A szüret napján cseresznyéket az állomásra viszik, vagy gyűjtő pontokról szállítják a mosóállomásra, ha a farm nagyobb távolságra található.

Ezt a tétel egy natúr feldolgozású kávé, ami azt jelenti, hogy az érett cseresznyét szétválogatják, tiszta vízben megmossák és fermentálják, majd 15-20 napig száradnak emelt afrikai ágyakon. A dolgozók gyakran forgatják, hogy elősegítsék az egyenletes száradást.

Adatok
Ország
Ethiop
Kiszerelés
250g
Cikkszám
OE37-k
Tömeg
250 g/db
Hasonló termékek