Alto Corozal 1000g

VAN
Raktárkészlet:
Alto Corozal 1000g
Ország
Pörkölési profil
16 500 Ft

Ország: Kolumbia

Régió: Tolima

Farm: Finca Alto Corozal

Farmer: Daniel Garcia Cano

Variáns: Castillo

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,780 m

Feldolgozási mód: Anaerobic Natural

Fermentáció: 5 napos légmentes fermentáció

Véleményünk szerint: Kivi, mangó, ananász

Részletek

A kávéról

Daniel Garcia Cano második generációs kávé farmer. Ennek nyomán gyerekkorát az Alto Corozal farmon töltötte, amit később megvásárolt édesapjától és ahol 2012 óta termeszt specialty kávékat. Közeli barátjának, Afriendnek, köszönhető, hogy megismerte az anaerob fermentációs feldolgozási módszereket. Daniel még egy fermentációs módszerekkel foglalkozó tanfolyamot is elvégzett és a megszerzett tudást a saját farmján kamatoztatta.

 

Szüret és feldolgozás

A farmon a hagyományosan kézzel szüretelik a dolgozók az érett, piros cseresznyéket. Miután a leszedett cseresznyét a farm mosóállomására szállítják, az alkalmazottak ismét kézzel átválogatják azt, hogy biztosítsák, hogy ne kerüljön feldolgozásra éretlen cseresznye. A kézi válogatás után a cseresznyét zárt műanyag légmentesen zárható tasakokban 5 napig erjesztik. Az erjedést követően a cseresznyét egy rétegben elterítik és magaságyakra teszik száradni 24 órára. A cseresznyét gyakran gereblyézik az egyenletes száradás érdekében. Egy nap elteltével a cseresznyét mechanikus silókba helyezik, ahol további 4-5 napig szárad.

 

Kolumbiai kávé

Kolumbia kávét a 19. század eleje óta termel és exportál. A kolumbiai kávé híres testességéről, élénk savasságáról és gazdag utóízéről. Erre a régióra jellemző, hogy az éghajlati jelenségek széles skálájával büszkélkedhet és a földrajzi viszonyok is kedvezőek. Ezek járulnak hozzá az egyedi ízejegyek kialakulásához a kávéban. Kolumbiában a betakarítás ideje meglehetősen változhat, aminek következménye, hogy Kolumbiának egész évben van friss termése.

A specialty kávék elterjedése miatt egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kereskedők és a gazdák az üzleti tevékenységük megváltoztatására. A termelőknél egyre gyakoribb, hogy különválasztják a legjobb minőségű kávéjukat, amiket külön forgalmaznak.

A kolumbiai kávék az elmúlt 10 évben több nemzetközi tanúsítványt szereztek. A leggyakoribb igazolások a Fairtrade, az Rainforest Alliance, az UTZ és az Organikus.

Adatok
Ország
Kolumbia
Pörkölési profil
Filter
Cikkszám
OE73-KG
Tömeg
1 kg/db
Hasonló termékek